Captain Marvel joutui nettivihan kohteeksi – trollit sabotoivat leffan arviot jo etukäteen näkemättä sitä

Toksista fanikulttuuria jälleen kerran havaittavissa. Olkaahan ihmisiksi siellä.

19.2.2019 19:21

Marvelin Captain Marvel on yksi tämän vuoden odotetuimpia elokuvia. Brie Larsonin tähdittämä supersankarirymistely esittelee kokonaan uuden hahmon, josta tulee ilmeisesti MCU:n neljännen vaiheen johtajia.

Leffa on myös herättänyt närää. Nyt nettitrollit ja ties mitkä öyhöttäjät ovat päätyneet Rotten Tomatoesiin antamaan negatiivisia arvosanoja leffalle. Niitä on tällä hetkellä kertynyt lähemmäksi 6 000 kappaletta. Eikä kukaan ole edes vielä nähnyt leffaa!

Kun katsoja-arviosivun avaa, havaitsee selvän trendin: Larsonin tapaa julistaa poliittisia asioita somessa kritisoidaan trollaamalla elokuvan arvosanaa.

Samanlainen kampanja nähtiin naisvetoisen Ghostbustersin ja Star Wars: The Last Jedin kohdalla. Myös Black Pantheria vastaan yritettiin samanlaista temppua. Black Panther –trollaus oli kuulemma kostoisku DC-faneilta, jotka väittivät, että Marvel-fanit sabotoivat Justice Leaguen arvosanan alhaiseksi.

Yleensähän tällaisilla on vain päinvastainen vaikutus. Mitä enemmän ihmiset öyhöttävät jotain vastaan, sitä kiinnostavammaksi ja näkyvämmäksi se asian tekee.

Captain Marvelin ensi-ilta on muutaman viikon kuluttua.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa