Captain Marvel joutui nettivihan kohteeksi – trollit sabotoivat leffan arviot jo etukäteen näkemättä sitä

Toksista fanikulttuuria jälleen kerran havaittavissa. Olkaahan ihmisiksi siellä.

Marvelin Captain Marvel on yksi tämän vuoden odotetuimpia elokuvia. Brie Larsonin tähdittämä supersankarirymistely esittelee kokonaan uuden hahmon, josta tulee ilmeisesti MCU:n neljännen vaiheen johtajia.

Leffa on myös herättänyt närää. Nyt nettitrollit ja ties mitkä öyhöttäjät ovat päätyneet Rotten Tomatoesiin antamaan negatiivisia arvosanoja leffalle. Niitä on tällä hetkellä kertynyt lähemmäksi 6 000 kappaletta. Eikä kukaan ole edes vielä nähnyt leffaa!

Kun katsoja-arviosivun avaa, havaitsee selvän trendin: Larsonin tapaa julistaa poliittisia asioita somessa kritisoidaan trollaamalla elokuvan arvosanaa.

Samanlainen kampanja nähtiin naisvetoisen Ghostbustersin ja Star Wars: The Last Jedin kohdalla. Myös Black Pantheria vastaan yritettiin samanlaista temppua. Black Panther –trollaus oli kuulemma kostoisku DC-faneilta, jotka väittivät, että Marvel-fanit sabotoivat Justice Leaguen arvosanan alhaiseksi.

Yleensähän tällaisilla on vain päinvastainen vaikutus. Mitä enemmän ihmiset öyhöttävät jotain vastaan, sitä kiinnostavammaksi ja näkyvämmäksi se asian tekee.

Captain Marvelin ensi-ilta on muutaman viikon kuluttua.

Lähde: Comicbook

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut