Charlie Kaufman: ”On raivostuttavaa, kun väitetään, että Netflix pilasi elokuvat – Studiot pilasivat”

Tuoretta näkökulmaa vanhaan aiheeseen.

28.7.2020 12:02

Käsikirjoittaja-ohjaaja Charlie Kaufman on Indie Wiren mukaan vahvasti sitä mieltä, että Netflix ei ole syypää elokuvien tämän päivän tilaan. Kaufman on ohjannut omaperäiset elokuvat Synecdoche, New York ja Anomalisa, sekä käsikirjoittanut nykypäivän klassikoita aina Being John Malkovichista ja Tahrattomaan mieleen.

Syyskuussa Netflix julkaisee hänen uuden ohjauksensa I’m Thinking of Ending Things. ”Etsin jotakin sellaista projektia, jonka joku antaisi minun ohjata ja on helpompaa saada jotakin tehdyksi, jos se perustuu kirjaan tai sarjakuvaan tai elokuvaan, joka on jo olemassa”, Kaufman sanoi haastattelussa.

Hän toteaa, että elokuva-ala on muuttunut siitä, kun hän aloitti. ”Saatoin leikkiä ja kokeilla, mutta bisnes on muuttunut valtaisasti, ja kaikki tapahtui 2008 vuoden hollilla, kun studiot lopettivat elokuvien tekemisen ja alkoivat tehtailla menestyselokuvia. Syy siihen, miksi Netflix houkuttaa elokuvantekijöitä on se, että ei ole muuta paikkaa jossa tehdä noita juttuja. On raivostuttavaa, kun väitetään, että Netflix pilasi elokuvat. Ei, elokuvat pilasivat elokuvat, studiot pilasivat elokuvat. Se on totuus”, Kaufman sanoo.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia