Cheekin elämäkertaelokuvan roolitus selvillä – Holmaa tulee ja tuplaten

Jare Tiihosen saappaisiin astuvien nimet julkaistiin.

18.4.2017 15:59

Supersuositun räppäri Cheekin elämästä kertovan Veljeni vartija -elokuvan pääroolissa nähdään kaikille tuttu Antti Holma. Kameran edessä hän tulee heittämään epätyypillisen tuplaroolin sekä Jarena että hänen kasoisveljenään Jere Tiihosena.

Antti Holman viimeisimpiin elokuviin kuuluu vuoden alussa ensi-iltansa saanut Armoton maa sekä Jussi-ehdokkuudenkin poikinut Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu.

Vaikka Holma pystyy näyttelemään molempia veljeksiä, tarvitaan tarinaan myös nuorempia versioita kaksosista.

Lapsina heitä esittävät 8-vuotiaat Niklas sekä Julius Liukkonen ja teini-ikäisinä 17-vuotiaat Eemeli sekä Vilhelmi Masanen.

Kameran taaksekin on kerääntynyt kovaa osaamista. Ohjaaja toimii Härmästä, Ganesista ja Hymypoika-leffasta tuttu JP Siili. Hän on myös käsikirjoittanut elokuvan Aleksi Bardyn kanssa. Tuottajina toimii Tom of Finland -elokuvan dynaaminen duo Dome Karukoski ja Annika Sucksdorff.

 

veljeni-vartija2

 

– Kyseessä on kuitenkin populaarikulttuuria isolla kädellä muuttanut jantteri, JP Siili kommentoi.

– Noin nuoren ihmisen elämäntarina on niin monisäikeinen ja hänelle on tapahtunut enemmän asioita kuin yhden ihmisen koko elämän aikana. Sieltä rupesi kaivautumaan esille sellainen tarina, ettei voinut olla kuin onnellinen päästessään mukaan.

Siilin mukaan elokuva on sydämeltään tarina kahdesta veljeksestä, jotka ponnistavat samoista lähtökohdista, mutta päätyvät vastakkaisiin suuntiin. Tästä juontuu projektin nimi Veljensä vartija.

– Kyseessä on artisti joka dokumentoi elämäänsä suoraan musiikissaan ja sillä on iso merkitys. Tällöin hänen kappaleensa integroituvat osaksi tarinankerrontaa. Se avaa mahdollisuuden kertoa asioita, joita ei muuten olisi tullut sanottua.

Myös käsikirjoituksesta vastannut Siili on tehnyt runsaasti taustatyötä saadakseen tarinasta kaiken irti.

– Istuin 16 tuntia Jaren kanssa ja rouhin esiin asioita, joita ei esimerkiksi hänen elämäkerrassaan tullut ilmi, hän kertoo.

– Kuvittelen jonkin verran ymmärtäväni häntä ihmisenä.

Ohjaaja painottaa kuitenkin, että ulkokultaisuuden välttämiseksi tarina ei perustu vain yhdestä lähteestä saatuun tietoon.

– Kaikki mitä löydettävissä oleva on luettu, katseltu ja kuunneltu. Osa biiseistäkin on tullut hyvin, hyvin tutuiksi.

Elokuvan kuvaukset alkavat elokuussa ja lopullinen tuotos pamahtaa teattereihin ensi vuoden helmikuussa.

Pakko imitoida karhealla äänellä: Aah!

Lisää luettavaa