Chuck Norris täyttää 80 vuotta, ja koko universumin on syytä onnitella legendaarista toimintatähteä

AOP

Kaikkien aikojen kovin toimintatähti!

Näyttelijä Chuck Norris täyttää 10. maaliskuuta 80 vuotta. Norris tunnetaan ennen kaikkea 1980-luvun vhs-aikakauden toimintatähtenä.

Norrisin elokuvat, kuten Octagon (1980), Yksinäinen susi McQuade (1983) ja Vaikenemisen laki (1985) ovat tuttuja monille videonauhureiden avulla elokuvasivistystään hankkineille toiminnan ystäville.

Norris oli ennen näyttelijäuraansa karatemestari, joka voitti karaten Yhdysvaltain mestaruuden useita kertoja.

Norrisin ensimmäisiä elokuvia oli karatetaituri Coltin rooli Bruce Leen elokuvassa Lohikäärmeen tie, (1972) jonka myötä hänelle aukeni ura toimintaelokuvien päätähtenä. Yleensä Norris esittikin kovaotteista sankaria.

1990-luvulla Norrisin suosio elokuvien toimintatähtenä alkoi hiipua, mutta hän siirtyi menestyksekkäästi televisioon. Walker, Teksasista –rikossarjaa tehtiin kahdeksan kautta sekä yksi televisioelokuva.

Norris on viime vuosina lähinnä esiintynyt mainoksissa: yhden hän kävi Suomessakin tekemässä Hesburgerille. Toistaiseksi viimeinen elokuvarooli nähtiin vuoden 2012 elokuvassa The Expendables 2, jossa hän näytteli Sylvester Stallonen ja monien muiden toimintaveteraanien rinnalla.

Norris ei noussut suuren yleisön silmissä yhtä suureksi tähdeksi kuin Stallone tai Arnold Schwarzenegger, mutta hänen arvostuksensa on toimintafanien keskuudessa ollut aina hyvin korkealla. Siitä kertovat vaikkapa 2000-luvun alkuvuosina syntyneet kiertävät lausahdukset, jotka ovat yliammuttuja väitteitä toimintatähden kyvyistä, kuten ”Chuck Norris saa sipulit itkemään” tai ”Chuck Norris ei nuku, Hän odottaa.”

Onnittelemme 80-vuotiasta mestaria!

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut