Tiesitkö? Monet Hollywoodin supertähdet ovat käyneet armeijan – yksi iso opetus matkaan siviiliin

Syyskuun 11. päivä innoitti Star Wars -tähteä. Matkaan jäi myös opetus.

Clint Eastwood värvättiin armeijaan Korean sodan aikana, mutta hän ei osallistunut taisteluihin. Hän palveli Kaliforniassa Fort Ordin sotilastukikohdassa hengenpelastajana. Armeijan leivistä hän pääsi vuonna 1953. Armeijan aikana hän sai osallistua näyttelijäkoulun käymiseen. Eastwood oli myös vaarallisessa onnettomuudessa – hän matkusti Douglas AD -pommikoneessa, kun siitä loppui polttoaine ja se putosi mereen. Hän ja pilotti uivat pelastuslautan avittamana 3,2 kilometriä rantaan.

Morgan Freeman liittyi ilmavoimiin vuonna 1955. Hän palveli siellä tutkaoperaattorina vuoneen 1959 saakka. Kun hän opetteli lentämään hävittäjää, hän kuvaili sitä kuin olisi ”istunut pommin nokassa.”

Tom Selleck palveli Kaliforniassa kansalliskaartissa vuosina 1967-1973. Selleck sanoi olevansa veteraani ja ylpeä siitä. Hän tuumi, että siellä kaikki ovat veljiä ja siskoja keskenään.

Myös Chuck Norris on ollut sotaisassa univormussa. Hän toimi sotilaspoliisina ilmavoimissa vuonna 1958. Norris palveli Etelä-Koreassa Osanin tukikohdassa. Siellä hän kehitti oman Chun Kuk Do -taistelulajinsa. Palveluksesta hän vapautui vuonna 1962.

Gene Hackman kertoi Inside the Actors Studio -keskusteluohjelmassa, että hän valehteli ikänsä ja liittyi merijalkaväkeen 16-vuotiaana vuonna 1946. Hackman vietti neljä ja puoli vuotta viestimiehenä. Hänen palveluspaikkansa oli Kiinassa, jonka jälkeen hän siirtyi vielä Havaijille ja Japaniin.

Legendaarinen Kirk Douglas liittyi laivaston palvelukseen pian Yhdysvaltain liityttyä toiseen maailmansotaan. Hän palveli sukellusveneessä vuosina 1943 ja 1944.

Platoon-elokuvan ohjaaja Oliver Stone koki taisteluja Vietnamissa. Hän palveli vuosien 1967 ja 1968 aikana. Stone haavoittui kahdesti ja sai kaksi mitalia.

Star Warsissa Kylo Reniä esittävä Adam Driver liittyi merijalkaväkeen pian syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen. Hän palveli kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta. Driverin palvelusaika loppui ennenaikaisesti, sillä hän loukkaantui maastopyöräonnettomuudessa. Näyttelijä sai tarmoa siviilielämäänsä kokemuksestaan: ”Armeijaan menemisessä ja identiteettisi sekä omaisuutesi viemisessä on jotain spesiaalia. Koko se juttu päämäärän selkeydestä. Myös siitä tulee hyvin selkeää, että kun saat vapautesi takaisin, siviilissä on asioita, joita haluat tehdä.” Alla kuva Driverista univormussa.

Lähde: The Wrap

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut