Suomalaisyhtye Cleaning Women teki musiikin Disney-yhtiön elokuvaan – Tuottajana nelinkertainen Oscar-voittaja

Elokuvan nähdään Sodankylän elokuvajuhlilla.

Sodankylän elokuvajuhlilla esitetään kaksinkertaisen Cannes-voittajan Alice Rohrwacherin (Happy as Lazzaro, The Wonders) uunituore elokuva The Pupils.

Elokuvan ääniraidan on säveltänyt suomalainen Cleaning Women -yhtye, joka on yli 20-vuotisella urallaan niittänyt laajaa mainetta lukuisilla mykkäelokuvasäestyksillään. Niistä tunnetuimmat ovat Aelita, Panssarilaiva Potemkin ja Metropolis.

Itse rakennetuilla soittimilla esiintyvä yhtye on Sodankylän elokuvajuhlien mykkänäytösten vakiosäestäjiä, kuten myös tänä vuonna.

Cliinarit (Risto Puurunen, Timo Kinnunen ja Tero Vänttinen) ovat paikalla myös The Pupilsin festivaalinäytöksessä lauantaina 18.6. kertomassa elokuvan musiikista.

Samalla kuullaan heidän jo vakiintuneesta yhteistyöstään Italian tämän hetken ehdottomiin kärkiohjaajiin kuuluvan, Sodankylässä 2014 vierailleen Alice Rohrwacherin kanssa.

The Pupils seuraa katolisen sisäoppilaitoksen ja siellä asustavien ja opiskelevien kapinallisten pikkutyttöjen joulunaikaa 1940-luvulla

Carlo Cresto-Dinan ja meksikolaisen ohjaajasuuruuden, nelinkertaisen Oscar-voittajan Alfonso Cuarónin (Roma, Gravity) Disney-yhtiölle tuottama 37-minuuttinen elokuva on jo voittanut kriitikot puolelleen. Se nousi ykkössijalle kriitikoiden omalla kokoomalistalla kaikista Cannesissa vastikään esitetyistä uutuuksista.

Sodankylän elokuvajuhlat järjestetään 37. kerran 15.-19.6.2022.

Aiheeseen liittyvät jutut