Pedro Almodóvar suunnittelee ensimmäistä pitkää englanninkielistä elokuvaansa – Päärooliin kaksinkertainen Oscar-voittaja

Odotukset ovat korkealla.

31.10.2021 23:01

The Film Stage uutisoi, että espanjalaisohjaaja Pedro Almodóvar aikoo ohjata ensimmäisen pitkän englanninkielisen elokuvansa.

Elokuva tulee olemaan filmatisointi Lucia Berlinin Siivoojan käsikirjasta. Kirja sisältää 43 lyhyttä novellia, mutta Almodóvar keskittyy vain viiteen tarinaan elokuvassaan A Manual for Cleaning Women.

Elokuvaa tullaan kuvaamaan Teksasin Oaklandissa ja Meksikossa. Elokuvan kielinä puhutaan englannin lisäksi myös espanjaa. Elokuvassa tullaan näkemään kaksinkertainen Oscar-voittaja Cate Blanchett. Projektia ei ole vielä varmistettu, mutta neuvottelut ovat kesken.

Almodóvar on aiemmin kehunut Berlinin kirjoja, mikä ei toisaalta ole ihme. Molemmat taiteilijat ovat käsitelleet samoja teemoja taiteessaan. Almodóvar kokeili ensimmäisen kerran englannin kielisen elokuvan tekemistä viime vuonna, kun hän ohjasi lyhytelokuvan The Human Voice, jonka pääroolissa nähtiin Tilda Swinton.

Lisää luettavaa