Dokumentaristi Michael Moore vaahtoaa: Clint Eastwood uhkasi tappaa minut

Oscar-voittaja Clint Eastwoodin uusin ohjaustyö American Sniper on joutunut toisen Oscar-voittajan, dokumentaristi Michael Mooren hampaisiin.

Aiemmin Moore (Fahrenheit 9/11, Bowling for Columbine) arvosteli Twitterissä kaikkia tarkka-ampujia pelkureiksi. Nyt hän arvostelee Eastwoodia Facebookissa, jossa julkaisemassaan kirjoituksessa hän kertoo, miten Eastwood uhkasi tappaa hänet National Board of Review’n palkintogaalassa vuonna 2005.  Molemmilla pyyhki tuona vuonna hyvin, sillä Moore oli julkaissut Fahrenheit 9/11:n ja Eastwood Million Dollar Babyn, joista kumpikin rohmusi palkintoja useissa eri gaaloissa.

”Michael Moorella ja minulla on oikeastaan paljon yhteistä. Me molemmat arvostamme sitä, että saamme elää maassa, jossa on vapaus ilmaista itseään. Mutta Michael, jos koskaan ilmaannut kamerasi kanssa etuovelleni, minä tapan sinut. Tarkoitan sitä”, Eastwood sanoi palkintopuheessaan. Kommentti oli tarkoitettu leikkimieliseksi, mutta Moore otti sen hyvin tosissaan, kuten alle upotetusta Facebook-päivityksestä voi päätellä.

Julkaisu käyttäjältä Michael Moore.

Mooren kommentti on saanut runsaasti kritiikkiä. IndieWiren jutussa Mooren vaahtoamista pidetään keskustelua myrkyttävänä (”Our American Isis” kalskahtaa erityisen populistiselta ilmaisulta).

Kuva elokuvasta Tulilinjalla (1993).

Lähde: IndieWire

(Episodi/JA)

Aiheeseen liittyvät jutut