Clint Eastwoodin Armoton uusintafilmatisoidaan Japanissa

23.8.2012 11:17

Aasialaiselokuvien länsimaiset uusintafilmatisoinnit aiheuttavat usein närää alkuperäiselokuvien ystävissä. Nyt juna kulkee toiseen suuntaan, kun Clint Eastwoodin Oscar-palkitusta Armoton (1992) -länkkäristä tehdään japanilaisversio.

Time Warner Japan asettaa uuden Armottoman ohjaksiin Lee Sang-Ilin ja pääosaan länsimaissakin tutun Ken Watanaben. Alkuperäisen ohjaus ja pääosa olivat molemmat Eastwoodin tekosia.

Uusintaversio säilyttää elokuvan ajankohdan, mutta sijainti on muutettu Japanin Hokkaidoon, jossa Watanaben esittämä samurai ajautuu eläkepäiviltä vielä yhdelle keikalle.

Morgan Freemanin roolin perii Akira Emoto ja paikallisena Gene Hackmanina esiintyy Koichi Sato.

Eastwoodin Armoton palkittiin aikanaan neljällä Oscar-pystillä: paras elokuva, paras leikkaus, paras ohjaus ja paras miessivuosa (Hackman).

Lee Sang-Ilin aiempiin ohjauksiin kuuluvat japanilaiset draamaelokuvat Akunin (2010) ja Hura gâru (Hula Girls, 2006).

Ken Watanabe muistetaan länsimaissa elokuvista Viimeinen samurai (2003), Kirjeitä Iwo Jimalta (2006) ja Inception (2010).

Uusi Armoton kuvataan Hokkaidossa tänä syksynä. Elokuvan on määrä ilmestyä Japanissa ensi vuonna. Lopullisen tuotteen mahdollisesta matkasta länsimaisille valkokankaille ei ole vielä tietoa.

Lähde: Empire

Lisää luettavaa