Dakota Johnson ei yllättynyt Madame Webin floppaamisesta: ”Tulen tuskin tekemään mitään tällaista enää koskaan”

Sonyn Marvel-versumista nähdään seuraavaksi Venom 3 (marraskuu) ja Kraven (elokuu).

6.3.2024 18:02

Sekä kriitikoiden että katsojien haukkuman Madame Web -elokuvan pääosassa nähdään Fifty Shades -tähti Dakota Johnson.

Johnsonilta kysyttiin, onko elokuvan saama negatiivinen kritiikki vaikuttanut häneen?

– On tosi vaikea päästä tekemään elokuvaa, etenkään tällaisia isoja – ja nyt vastaavaa on alkanut tapahtumaan myös pienemmille elokuville, ja olen hieman peloissani. Komiteat tekevät päätöksiä, eikä taide pääse oikein loistamaan, mikäli se on komitean tekemää, Johnson sanoo.

–Elokuvantekijät ja taiteilijat heidän lähellään tekevät elokuvia. Ei elokuvia voi tehdä algoritmien ja numeroiden perusteella. Olen ajatellut jo pitkään, että yleisö on todella fiksua, kun taas studiopomot uskovat, ettei yleisö ole erityisen fiksua. Katsojat osaavat kyllä haistaa hevonpaskan. Vaikka elokuvia tehtäisiin tekoälyn avulla, eivät ihmiset katsoisi niitä.

Ei Johnsonia varsinaisesti kaduta Madame Webin tekeminen, koska se oli hänelle uusi kokemus, ja hän myös tajusi, ettei oikeastaan edes halua tehdä tämänkaltaisia elokuvia.

– Kyllähän tämä oli tosiaan kokemus. En ole tehnyt mitään tällaista aiemmin, enkä luultavasti tule myöskään tekemään, koska en oikein pääse sisälle tällaisiin maailmoihin. Nyt tiedän sen.

– Joskus kuitenkin tapahtuu niin, että lupaudut tekemään jotain, joka oli hyvin erilainen siinä vaiheessa, kun allekirjoitit sopimuksen, ja siitä tulee lopulta jotain ihan muuta. Kyseenalaistat siinä vaiheessa koko homman, tällä Johnson viittaa muutoksiin, joita elokuvan käsikirjoitukseen tehtiin.

– Oli tämä kuitenkin todella opettava kokemus. Eihän se ole kiva olla mukana missään sellaisessa, joka revitään kappaleiksi, mutta enpä voi myöskään sanoa, ettenkö ymmärtäisi heitä [haukkujia].

Madame Web on tienannut nyt 91,2 miljoonaa dollaria, kun Sonyn Hämähäkkiversumin edellinen jättifloppileffa, Jared Leton Morbius tienasi 167 miljoonaa.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia