Dave Chappelle ei pelkää joutuvansa canceloiduksi uuden stand up -settinsä takia

Chappellen stand up aiheuttaa aina sanomista.

Netflix julkaisi hiljattain Dave Chappellen The Closer -nimisen stand up -sepsiaalin. Se on Chappellelle ominaiseen tyyliin röyhkeä, sanoja säästelemätön ja poliittisesti epäkorrektilla tavalla asian ytimessä – ja tästä ei nykyään hyvää seuraa.

Chappelle on saanut taas aikaiseksi kunnon somemyrskyn, jossa jopa Netflixin työntekijöitä on jouduttu erottamaan, koska he ovat levittäneet yhtiön sisäistä tietoa.

Chappelle ilmoitti The Closerissa olevansa osa ”terf-tiimiä”, jolla hän viittasi kirjailija J.K. Rowlingiin kohdistuneita transfobiasyytöksiä Chappelle kertoi spesiaalissaan, kuinka ”sukupuoli on fakta” sekä ”jokainen maan kansalainen on joutunut menemään läpi naisen haarojen”.

Chappellesta on tuossa Untitled: Dave Chappelle Documentary -niminen dokumentti, jonka pressinäytöksessä 48-vuotias koomikko kertoi seuraavaa:

– Jos cancelointi tuntuu tältä, rakastan sitä. Twitter voi painua helvettiin. NBC News voi painua helvettiin, samoin ABC News, kaikki kusiset uutistoimistot voivat painua helvettiin. En aio kommentoida heille mitään. Puhun suoraan teille. Tämä on oikeaa elämää, Chappelle kertoi pressinäytösessä, jossa oli yleisönä muun muassa Brad Pitt, Tiffany Haddish ja Donnell Rawlings.

Vaikka Chappelle ei välitä negatiivisesta julkisuudesta, niin muut välittävät. Esimerkiksi Dear White People -sarjan vetäjä Jaclyn Moore on kertonut, ettei aio enää työskennellä Netflixin kanssa, mikäli suoratoistopalvelu jatkaa tienaamista vihapuheella.

Alla Mooren kommentit.

Lähde: Uproxx

Aiheeseen liittyvät jutut