De Niro kertoo kirjeessään miksi näyttelijöiden on tärkeä osallistua poliittiseen keskusteluun

28.1.2017 15:57

Moni on pahoittanut mielensä, koska moni heidän lempitähtensä Hollywoodin kirkkaalla tähtitaivaalla ovatkin osoittautuneet liberaaleiksi demokraateiksi. Se on tullut suorastaan yllätyksenä. Hyvin usein nimimerkit ja vihaiset kommentoijat huomauttavat, ettei julkkis tai näyttelijä tiedä politiikasta mitään – ilmeisesti vielä vähemmän siis kuin he itse.

Meryl Streep palkittiin Golden Globe-gaalassa elämäntyöstään, jolloin hän piti puheen joka ei heti unohdu. Streep kritisoi Donald Trumpia ja lehdistö uutisoi siitä ympäri maailmaa. Streep sai seisovat suosionosoitukset puheensa jälkeen Hollywoodin kermalta – eikä suotta.

Hänen vastanäyttelijänsä kolmesta elokuvasta – Kauriinmetsästäjä, Rakastutaan ja Marvinin tyttäretRobert De Niro kirjoitti julkisen kirjeen Streepille ylistäen tähteä.

”Meryl. Sanomasi oli mahtava. Se tarvitsi tulla sanotuksi ja sanoit sen kauniisti. Arvostan sinua niin paljon, sitä mitä sanoit kun maailma juhli saavutuksiasi.” Vuonna 2011 itse Cecil B. DeMille-palkinnon saanut De Niro jatkoi. ”Jaan tunteesi härnääjistä ja kiusaajista. Tarpeeksi on tarpeeksi. Sinä, eleganssilla ja älylläsi, omaat vahvan äänen – sellaisen, joka inspiroi muita puhumaan, kuten heidän pitääkin, jotta heidänkin äänensä tulee kuulluksi. On niin tärkeää, että me KAIKKI puhumme. Rakastamme sinua. Bob.”

Kirjeestä kertoi Vanity Fair. Kuva elokuvasta Heat.

 

Lisää luettavaa