Deadpool 2 -tuottajille 267 000 euron sakko kuvauksissa sattuneesta kuolemaan johtaneesta tapaturmasta

Erittäin ikävä tapaus.

8.5.2020 16:22

Deadpool 2 -kuvauksissa sattui vakava, kuolemaan johtanut onnettomuus. Stunt-uransa alussa ollut Joi Harris menehtyi tilanteessa.

Harris oli harjoitellut moottoripyörällä tehtävää stunttia. Tarkoituksena oli ajaa moottoripyörä talon ovesta sisälle portaiden päälle rakennetun rampin yli. Kun kohtauksesta kuvattiin ensimmäistä ottoa, Harrisin pyörä osui jalkakäytävän reunaa. Hän lensi törmäyksen johdosta talon ikkunan läpi ja menehtyi onnettomuuspaikalle.

Kanadalainen WorkSafeBC -työturvallisuusvirasto langetti noin 267 000 euron sakon tuottajille. He perustelivat sakkoa sillä, että sen tarkoituksena on motivoida Deadpool 2 -tuottajia ja muitakin työnantajia huolehtimaan turvallisuudesta.

Virasto löysi useita eri laiminlyöntejä. Heidän mielestään kuvauspaikalla oli epäonnistuttu vaarojen tunnistamisessa ja arvioimisessa, työtä ei ollut valvottu riittävästi, Harrisin pään suojaamista kypärällä ei ollut varmistettu ja kypärän poisjättämiseen oli ohjeistettu sekä Harrisia ei ollut opastettu uutena työntekijänä tehtäviinsä.

Lähde: MovieWeb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa