Mari Rantasila ohjaa Dingo-yhtyeestä kertovan elokuvan

Dingon oma elokuva tekeillä.

15.3.2023 14:37

Dingo-yhtyeen tarina ikuistetaan elokuvaksi. Elokuva nimeltä Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa vuonna 2024. Elokuvan kuvaukset alkavat Porissa syyskuussa.

Elokuva keskittyy yhtyeen räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon bändin laulajan, keulakuva Nipa Neumannin silmin. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä. Elokuva käsittelee myös Neumannin isäsuhdetta ja sitä kautta sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja.

Beatles-ilmiön luonut Dingo teki lukuisia jättihittejä kuten elokuvan nimeksikin nostetun Levoton Tuhkimo sekä Sinä ja minä, Nahkatakkinen tyttö ja Autiotalo. Lisäksi yhtye keikkaili ympäri Suomea loppuunmyydyillä areenoilla ja keikkapaikoilla. Viisikko ehti nauttia suosiostaan vain muutaman vuoden ennen kuin se hajosi, mutta jätti ikuisen jäljen suomalaiseen populäärikulttuuriin.

”Dingon tarina ansaitsee tulla kerrotuksi tällä tavoin paitsi yhtyeen faneille myös jälkipolville. Bändin merkitys koko pop-kulttuurille on kiistaton. Biisit soivat edelleen niin radioissa, tanssilattioilla, cover-yhtyeiden keikoilla kuin karaokessa. Odotan innolla näkeväni lopputuloksen valkokankaalla. Tämä on itselleni henkilökohtaisesti tärkeä projekti, matka menneisyyteen ja paluu tulevaisuuteen”, kommentoi Nipa Neumann.

Elokuvan näyttelijävalinnat julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Elokuvan ohjaa Mari Rantasila ja käsikirjoittaa Hanna Leivonniemi, tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Anni Pänkäälä, sekä levittää Nordisk Film. Esitysoikeudet elokuvaan on hankkinut YLE.

Dingo on julkaissut kuusi studioalbumia ja vastaanottanut kuusi kulta- ja kolme platinalevyä sekä tuplaplatinan. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä yli 500 000 kappaletta. Sen suurimpia hittejä ovat Autiotalo, Sinä ja minä, Levoton Tuhkimo ja Nahkatakkinen tyttö. Useat suomalaiset artistit ja yhtyeet kuten Maija Vilkkumaa, Jonne Aaron, HIM ja Apulanta ovat nimenneet Dingon vaikuttajakseen.

Dingo keikkailee jälleen aktiivisesti. Alkuperäisjäsenistöstä mukana on Neumannin lisäksi Jonttu Virta sekä vuonna 1984 Dingoon liittynyt Pepe Laaksonen.

Lisää luettavaa