Duncan Jones kritisoi tulevaa David Bowie -elokuvaa – tekijöillä ei oikeuksia musiikkiin

Koomikko Marc Maron on myös liittynyt elokuvan näyttelijäkaartiin.

7.2.2019 12:50

Kolme vuotta sitten kuolleen musiikkilegendan David Bowien elämästä on kehitteillä Stardust-niminen elokuva, jonka pääosiin on kiinnitetty Johnny Flynn ja Jena Malone. Elokuvan sanotaan käsittelevän Bowien elämää 1970-luvun alussa sekä tämän Ziggy Stardust -hahmon syntyä.

Uutisen tultua julki, esitti Bowien poika, elokuvaohjaaja Duncan Jones oman kantansa asiaan. Jones halusi tehdä hyvin selväksi, ettei Stardustin tai minkään muunkaan elämäkertaelokuvan tekijöillä ole oikeuksia Bowien musiikkiin. Eikä tähän ole tulossa muutosta.

”Jos joku haluaa nähdä elämäkertaelokuvan ilman hänen musiikkiaan tai perheen siunausta, se on heidän päätöksensä”, Jones kirjoittaa Twitterissä.

Stardustia puuhaava tuotantoyhtiö Salon Films Jonesin kannanoton jälkeen selkeyttänyt tarkoitusperiään. Tekijöiden mukaan elokuvassa ei tosiaan kuulla lainkaan Bowien alkuperäisiä kappaleita. Tällä ei kuitenkaan ole tuottajien mielestä merkitystä, sillä kyseessä ei ole elämäkertaelokuva vaan ”hetki ajassa” -elokuva, joka käsittelee Bowien uran kannalta merkittävää käännekohtaa. Nowhere Boy ja Control -elokuvien tapaan elokuvassa kuullaan ajalle ominaista musiikkia ja kappaleita, joista Bowie teki cover-versioita.

”Elokuvan on määrä olla synnyintarina ajalta, jolloin David keksi Ziggy Stardust -hahmon, ja keskittyä olemaan henkilövetoinen tarina sen sijaan, että se olisi hittien ryydittämä musiikkielämäkerta”, tuottajat kirjoittavat.

Lähde: Independent

Lisää luettavaa