Dunkirkin kokenut veteraani liikuttui kyyneliin Nolanin elokuvasta – onnistui viemään takaisin vuoteen 1940

Viisaita sanoja iäkkäältä veteraanilta.

24.7.2017 18:05

The Telegraph haastatteli Dunkirkin piirityksestä vuonna 1940 selvinnyttä brittiläistä miestä. Nykyään Kanadassa asuva 97-vuotias veteraani oli katsonut teatterissa Christopher Nolanin ylistetyn sotaelokuvan Dunkirk. Sen realistisuus veikin hänet ajassa taaksepäin.

– Minulla oli etuoikeus nähdä se elokuva tänään ja olen surullinen siitä sen vuoksi, mitä tapahtui sillä rannalla, veteraani Ken Sturdy aloitti.

– Siinä ei ollut paljon dialogia. Se ei tarvinnut dialogia, koska se kertoi tarinan visuaalisesti ja se oli niin todellista. En olisi koskaan arvannut, että näen sen (Dunkirkin piirityksen) vielä uudelleen. Se oli aivan kuin olisin ollut siellä jälleen, hän jatkoi.

Sturdy työskenteli signaalimiehenä laivastossa ja auttoi aikoinaan evakuoimaan sotilaita kuolemanvaarallisen piirityksen kynsistä.

– Olin vain 20 kun se tapahtui, mutta kun katsoin elokuvan, pystyin näkemään jälleen vanhat ystäväni. Moni heistä kuoli sodassa myöhemmin, Sturdy kertoi.

Sturdy kehotti yleisöä suhtautumaan elokuvaan muutenkin kuin vain viihteenä ja ajattelemaan näkemäänsä. Hän kertoi olevansa pettynyt, etteivät uudet sukupolvet ole vieläkään oppineet sotien järjettömästä tragediasta.

Täällä Episodin arvostelu: Dunkirk.

Lähde: The Telegraph

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia