Dvd & blu-ray: Tuomitun naisen kotiaresti muuttuu helvetiksi

9.3.2013 23:00

Marnie Watson (Famke Janssen) on tappanut häntä vuosia pahoinpidelleen poliisimiehensä ja tuomittu kolmeksi vuodeksi vankilaan. Oikeus antaa Marnielle kuitenkin mahdollisuuden kärsiä viimeinen vuosi kotiarestissa. Marnien on pysyttävä suuressa New Yorkin asunnossaan 30 metrin säteellä tai nilkkarengas aiheuttaa hälytyksen. Alku sujuu hyvin, kunnes Marnie huomaa ettei olekaan talossa yksin.

Ohjaaja Eric Red tunnetaan 1980-luvun legendaarisena genrekäsikirjoittajana, jonka kynästä ovat lähtöisin kulttiklassikko Liftari (1986) ja Kathryn Bigelow’n elokuvat Pimeyden läheisyys (1987) ja Kylmää terästä (1989). Red on ohjannut aiemmin muun muassa rankan rikosdraaman Cohen and Tate (1988) sekä näppärän kauhufilmin Body Parts (1991). Niiden tasolle uutukainen ei aivan yllä mutta pärjää silti nykyisten kummituksia ja paranormaaleja ilmiöitä pursuavien roskakauhuleffojen parissa vakuuttavasti. Etenkin Janssen on fyysisesti vaativassa pääosassa erinomainen.

Ei ekstraa.

Tuomas Riskala

Elokuva ★★★

100 Feet. Ohjaus ja käsikirjoitus Eric Red. Pääosissa Famke Janssen, Bobby Cannavale, Ed Westwick, Michael Paré. Ikäraja 16. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 16.1.2013.

 

 

Lisää luettavaa