”Ehkä kaikkien aikojen huonoin elokuva” poistuu pian Netflixistä – Vielä ehdit katsoa tämän kammotuksen

IMDb-arvosana 2,7.

16.9.2022 08:30

Cats on yksi kaikkien aikojen suosituimmista ja menestyneimmistä näyttämömusikaaleista ja kuuluu pisimpään ohjelmistossa pysyneiden esitysten joukkoon musikaalien keskusten, Lontoon West Endin ja New Yorkin Broadwayn historiassa.

Musikaalin pohjalta tehty vuoden 2019 elokuva sai murska-arviot, ja sitä pidetään jo nyt yhtenä kaikkien aikojen huonoimmista elokuvista. Sekä kriitikot että suuri yleisö piti sen visuaalista ilmettä täysin epäonnistuneena.

Huonoille elokuville omistetussa Razzie-palkintogaalassa Cats putsasi pöydän ja ”voitti” kuusi palkintoa.

Ohjaaja Tom Hooper voitti Oscarin elokuvasta Kuninkaan puhe (2010), ja sen jälkeen ura on ollut alamäessä. Les Misérables (2012) osoitti miehen hallitsevan myös ison budjetin musikaalifilmatisoinnin, vaikka sekin oli toteutukseltaan aika lailla sekamelskaa.

Cats on monella tapaa raivostuttava, sillä tietokoneella tehdyt ihmiskissahybridit eivät toimi lainkaan, ja juuri kun siihen alkaa vihdoin tottua niin leffan lopputekstit ovat jo nurkan takana.

Syytä musikaalin suosioon voi kummastella, sillä siinä on vain yksi hyvä kappale.

Klassikko Memoryn lisäksi voisi nostaa esille ainoastaan kappaleen Magical Mr. Mistoffelees, mutta sitä ennen on kuunneltava reilun tunnin verran sangen mitäänsanomattomia kappaleita.

Niistä iso osa muuntuu Hooperin käsissä lapsellisiksi tanssinumeroiksi, joissa koreografiatkaan eivät pääse loistamaan.

Elokuvan lavastus ansaitsee kuitenkin korkean arvosanan, ja Catsista voi tulla vielä kulttielokuva jonain päivänä.

Pääosissa näyttelevät James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson ja Francesca Hayward.

Cats on katsottavissa Netflixissä syyskuun loppuun asti. Sitten elokuva poistetaan valikoimasta. Ehkä hyvä niin. Katso traileri alta.

Arvio: Tero Heikkinen

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa