Ei hätää John Travolta, olet kaikesta huolimatta hieno mies!

John Travolta rypee tällä hetkellä monenmoisessa skandaalissa, mutta piristetäänpä vähän Johnia muistelemalla muutamaa hienoa elokuvaa miehen uran varrelta. Kuten Battlefield Earth!

58-vuotias John Travolta on mies, joka oli joskus Hollywoodin miesnäyttelijöiden kirkkainta kermaa. Oli aika, jolloin hänet tunnettiin vuosien 1977 ja ’78 elokuvien Saturday Night Fever– ja Grease myötä elokuvamusikaalien kiistattomana starana ja suurena disco-ikonina.

Musikaalivuosien jälkeen Travolta niitti mainetta esimerkiksi Brian de Palman ohjaamassa Blow Out (1981) -trillerissä. Noustuaan ryminällä Hollywoodin kärkikastiin Travolta ehti toki tehdä myös helpon rahan perässä muutamia hutilaukauksia, kuten Hei, kuka puhuu -elokuvat 1980–90 -lukujen vaihteessa.

Todellinen puhkeaminen kukkaan nähtiin kuitenkin vuonna 1994, kun Quentin Tarantino kiinnitti Travoltan gangsteri Vincent Vegan rooliin Pulp Fictionissa. Se lienee edelleen yksi miehen väkevimpiä roolisuorituksia.

Nykyään mielikuva Travoltasta on sitten hieman toisenlainen. Mieheen tällä hetkellä liitettyihin skandaaleihin emme koske pitkällä tikullakaan, mutta nykyisin Travoltasta tulee hienon näyttelijän sijasta lähinnä mieleen huonot hiustupeet, toinen toistaan surkeammat roolit kamalissa elokuvissa, skientologia ja ylipäätään jyrkkä luistuminen huipulta Hollywoodin limaiseen B-luokkaan.

Tästähän tulee jo vähän mieleen Nicolas Cage, joka toimi Travoltan vastanäyttelijänä John Woon Face/Off -elokuvassa (1997). Cage ja Travolta, siinä on kaksi hienoa miestä.

Palataanpa nyt kuitenkin muisteloissamme videopätkien avulla miehen muutamaan elokuvaan.

Travolta heittää sulavimmat muuvsit tanssilattialla Saturday Night Feverissä:

Travolta kohtaa Olivia Newton-Johnin Greasessa:

Yksi elokuvahistorian cooleimpia rooleja, eli Pulp Fictionin Vincent Vega:

Sokerina pohjalla sitten skientologian isän L. Ron Hubbardin kirjaan perustuva vuoden 2000 Battlefield Earth, joka saattaa olla historian tuskallisin ja hirvein parituntinen tekele, jota on kehdattu elokuvaksi väittää.

Travolta heittää Stanislavskin luonnenäyttelymetodit kehiin:

Battlefield Earth soveltuu erinomaisesti myös kidutusvälineeksi:

Tiivistetty visio siitä, miten Battlefield Earth olisi voinut olla paljon parempi:

Aiheeseen liittyvät jutut