Eläinten oikeuksia puolustava PETA haluaa vaikuttaa Dumbo-elokuvan loppuun

PETA eli People for the Ethical Treatment of Animals ei ole huolissaan ainoastaan oikean elämän eläimistä, vaan pitää huolen myös fiktioeläinten oikeuksista.

Alle 24 tuntia sen jälkeen, kun Tim Burtonin kiinnitys uuden Dumbo-elokuvan ohjaajaksi julkaistiin, on yhdistys avoimessa kirjeessään osoittanut huolensa Dumbon ja tämän äidin kohtaloon, kertoo The Hollywood Reporter.

PETAn varapääjohtaja Lisa Lange kirjoittaa kirjeessä seuraavanlaisesti: ”Toivomme, että adaptaatiossanne nuori norsu ja tämän äiti saavat oikeasti onnellisen lopun elämällä elämänsä suojelualueella sen sijaan, että olisivat viihdeteollisuuden vangitsemia ja hyväksikäyttämiä.”

Alkuperäisessä, 76 vuotta vanhassa elokuvassa Dumbosta tuli lopussa sirkuksen julkkis ja tämä sai oman yksityisvaunun äitinsä kanssa. Vielä ei ole tietoa, sijoittuuko uusi Ehren Krugerin käsikirjoittama Dumbo suvaitsevampaan ja eläimiä kunnioittavampaan nykyaikaan.

Jäämme myös odottelemaan esittääkö kukaan  kysymystä siitä, voiko susien kasvattamasta pojasta tulla mallikelpoista kansalaista, ja onko mahdollista, että tämä ystävystyy karhun ja pantterin kanssa tulevissa Viidakkokirja-elokuvissa.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut