Elisa Viihde Viaplayhin lisättiin leffa suomalaisen kansantaiteilijan elämästä – ”Vuoden paras kotimainen elokuva”

IMDb-arvosana on 6,4.

31.12.2021 02:15

Elisa Viihde Viaplaysta voi nyt katsella elokuvan Juice (2018).

Juice Leskinen oli laulaja, lauluntekijä, runoilija, sanoittaja, kansantaiteilija – suomenkielisen rock-lyriikan isähahmo. Juicen elämää leimasi kuitenkin hänen rakkauselämänsä. Kaikki muu; viina, sanoitukset ja maine tulivat sen sivutuotteena. Elokuva kertoo tarinan rakkauden ammattilaisesta, miehestä joka tunsi syvästi ja äärettömän herkästi, mutta haavoitti monia, myös itseään. Elokuva kertoo Juicen tien lapsuudesta läpi kuohuvan 70-luvun aina 80-luvun huippusuosioon.

Näyttelijöinä muun muassa Riku Nieminen, Iida-Maria HeinonenPekka StrangSilmu StåhlbergAntti Tuomas HeikkinenAnnaleena Sipilä sekä Ilkka Heiskanen. Ohjauksesta vastaa Teppo Airaksinen.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Käsikirjoituksessa on otettu taiteellisia vapauksia, ja esimerkiksi Marjan hahmo perustuu useihin eri henkilöihin. Juicen ja Harri Rinteen välinen nokittelukin on pitkälti mielikuvituksen tuotetta. Nämä taiteelliset ratkaisut ovat kuitenkin täysin perusteltuja, sillä näin tarinaan on saatu jännitteitä ja käänteitä.

Dialogi on kautta linjan luontevaa ja uskottavaa, ja siitä puuttuu suomalaisille elokuville ominainen jäykkyys ja teennäisyys. Niemisen ohella etenkin Pekka Strangin roolisuoritus jää vahvasti mieleen.

Juice on surumielinen ja hallitusti ohjattu kokonaisuus, jossa ei turhia kaunistella. Siinä näytetään enemmän menestyksen varjopuolia kuin itse menestystä. Lopputulos on kenties vuoden paras kotimainen elokuva.”

Alla traileri. Lue myös: Ohjaaja Teppo Airaksinen kertoo, miten Juice-elokuvan ainutlaatuinen tunnelma ja ajankuva syntyivät – Episodi.fi

Lisää luettavaa