Elokuva-alan sisäpiiriläiset: Woody Allen on ”radioaktiivinen” – Joutuu turvautumaan Eurooppaan loppu elämänsä ajan

Woody Allen: A Documentary

Onko elokuvalegendan ura ohi?

The Wrap kertoo, että nimettömäksi jäänyt elokuvatuottaja on sitä mieltä, että ohjaaja, käsikirjoittaja Woody Allen ei tule mitä luultavammin työskentelemään Yhdysvalloissa enää koskaan.

”Ei ole mahdollista, että mikään tuotantoyhtiö työskentelisi hänen kanssaan enää. Mikään merkittävä yhtiö ei koske häneen – hänen täytyy työskennellä eurooppalaisten rahoittajien kanssa elämänsä loppuun asti”, tuottaja manaa. Esimerkiksi Allenin uusinta, Christoph Waltzin tähdittämää elokuvaa Rifkin’s Festival ei mitä luultavammin tulla näkemään Yhdysvaltojen elokuvateattereissa ollenkaan.

Muutama maa Eurooppassa on näyttänyt elokuvaa San Sebastianin elokuvajuhlien maailmanensi-illan jälkeen. Mikään yhdysvaltalainen jakeluyhtiö ei ole toistaiseksi napannut Allenin uutta elokuvaa. Myös hänen edellisen elokuvansa A Rainy Day in New Yorkin Yhdysvaltain ensi-iltaa lykättiin todella pitkä aika.

The Wrapin haastattelemien, kuulemma useiden alan sisäpiiriläisten mukaan, kukaan ei ole koskemassa Allenin elokuviin enää. Chapman yliopiston Dodge College of Fim and Media Artsin dekaani Stephen Galloway kysyy, miksi kukaan tekisi yhteistyötä ”radioaktiivisen” henkilön kanssa.

”Woodylle ja Brett Ratnerille ja James Francolle tulee olemaan hyvin vaikeaa. Tällaisten henkilöiden, oikein tai väärin, syyttömiä tai syyllisiä, saada tukea isolta elokuvayhtiöltä.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut