Elokuvana tuttu kulttimusikaali Rocky Horror Show saapuu Suomeen näyttämöversiona

Kulttielokuvana tuttu musikaali Rocky Horror Show saapuu Suomeen. Sami Saikkosen ohjaama näyttämöversio saapuu marraskuussa 2016 Helsinkiin sekä keväällä 2017 Turkuun ja Tampereelle.

Näyttelijä, muusikko ja mediapersoona Roope Salminen tekee Rocky Horror Show’ssa musikaalidebyyttinsä. Lavalla nähdään myös teatteri- ja musikaalimaailman vakiintuneita ja nousevia tähtiä, kuten Ilona Chevakova, Eino Heiskanen ja Samuel Harjanne. Kertojina toimivat mm. Krisse Salminen, Jorma Uotinen, Jaakko Saariluoma, Simo Frangen ja Jethro Rostedt.

“Rocky Horror Show on hauskin, hulluin, onnellisin ja seksikkäin esitys, jossa olen ollut mukana 30-vuotisen näyttämöurani aikana. Olin paikalla sitten esiintyjänä tai katsojana, esiintyjien ja yleisön välinen ainutlaatuinen yhteisöllisyyden tunne antaa voimaa jatkaa omaa arkista aherrusta – erityisesti näinä aavistuksen ahdistavina aikoina”, sanoo ohjaaja-koreografi Sami Saikkonen.

Richard O’Brienin käsikirjoittama Rocky Horror Show sai maailmanensi-iltansa Lontoon Royal Court -teatterissa vuonna 1973, ja se on edelleen maailman suosituin rock-musikaali. Vuonna 1975 valmistunut elokuvaversio Rocky Horror Picture Show synnytti kultti-ilmiön, jossa näyttelijöiden ja yleisön välisestä vuoropuhelusta tuli olennainen osa esitystä.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin perjantaina 1. huhtikuuta 2016 klo 9.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut