Elokuvastudio harkitsee oikeustoimia – Warner Bros. dumppasi Dune-elokuvan HBO Maxiin

Tästä on ehkä tulossa tärkeä ennakkotapaus.

Tulevan Denis Villeneuven Dunen tuottanut Legendary Pictures harkitsee haastavansa elokuvan toisen tuottajan, Warner Bros. Picturesin, oikeuteen, koska Warnerilla päätettiin tiputtaa Dune suoraan HBO Max -suoratoistopalveluun USA:ssa.

Dune nähdään maailmalla niissä elokuvateattereissa, joissa se on mahdollista esittää.

Legendaryn oikeustoimi koskisi lähinnä parempaa suoratoistopalvelusopimusta. Joko Legendary myy elokuvan Warnerille tai Warnerin pitää maksaa huomattavasti enemmän suoratoistosopimuksesta.

Yhteistuotannot ovat jonkinlaisessa omituisessa etuoikeuslimbossa. Warnerilla on oikeudet laittaa elokuvansa suoraan HBO Maxiin, mutta miten on yhteistuotantojen laita? Ehkä se selvinnee oikeudessa.

Tuleva Godzilla vs. Kong on myös Legendaryn ja Warnerin yhteistuotanto. Legendary esti elokuvan myynnin Netflixille, mutta siellä ei siinä vaiheessa tiedetty Warnerin suoratoistosuunnitelmista.

Ohjaaja Villeneuve on odotetusti ilmaissut pettymyksensä, koska elokuva ei saa ansaitsemaansa teatterilevitystä. Dunen piti olla kaksiosainen, eikä tilanne varsinaisesti paranna jatko-osan mahdollisuuksia päästä tuotantoon.

Myös Christopher Nolan on haukkunut Warnerin suoratoistosuunnitelmat.

Dunen ensi-ilta on toukokuussa 2021.

Lähde: Comicbook

Aiheeseen liittyvät jutut