Elton Johnin mielestä uusi Leijonakuningas oli suuri pettymys: ”Taika ja ilo kadonnut”

Sir Elton on ehkä oikeassa?

25.10.2019 18:00

GQ haastatteli alkuperäiseen Leijonakuninkaaseen laulut tehnyttä Elton Johnia tämän uuden elämäkerran Minä tienoilta. Samalla John paljasti mietteensä Disneyn uutta live-action-versiota kohtaan. Elokuva oli hänen mukaansa ”suuri pettymys”.

”He sotkivat musiikin”, John sanoo. ”Musiikki oli niin suuri osa alkuperäistä ja uuden elokuvan musiikki ei tehnyt samanlaista vaikutusta. Taika ja ilo oli kadonnut.” Hän huomauttaa myös ettei uuden Leijonakuninkaan soundtrack pysynyt listoilla kovinkaan pitkään, toisin kuin alkuperäinen joka oli vuoden myydyimpien albumien joukossa.

”Toivon, että olisin saanut olla mukana enemmän, mutta elokuvan ja sen musiikin luova näkemys oli tällä kertaa erilainen. Minua ei toivotettu tervetulleeksi tai kohdeltu saman tasoisella kunnioituksella. Se tekee minut hyvin surulliseksi.” Elton John sävelsi elokuvan laulut ja esitti muutaman kappaleen. Tim Rice teki laulujen sanoitukset. Can You Feel the Love Tonight, Circle of Life ja Hakuna Matata toivat kaksikolle Oscar-ehdokkuudet, joista ensimmäinen voitti palkinnon.

Sir Elton iloitsee kuitenkin, että alkuperäisen elokuvan henki on pysynyt vuosikymmeniä jatkuneessa The Lion King -näyttämömusikaalissa, jota esitetään ympäri maailmaa.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa