Emma Stone haastattelussa neljän viskilasillisen jälkeen: ”Haloo, onhan kello jo 11:45”

Alejandro González Iñàrritun ohjaama Birdman avasi Venetsian 71. elokuvajuhlat syyskuussa. Elokuvan hyvää vastaanottoa pitää tietysti juhlia, ja yhtä päärooleista esittävä Emma Stone ilmestyykin lehdistötilaisuuteen epäilyttävän virvokkeen kanssa.

Teksti Marta Bałaga, Venetsia

– Kyllä, se on skottilaista, ja se on jo neljäs tänään, hän sanoo kuuluisalla käheällä äänellään vain puoliksi leikillään. – Haloo, onhan kello jo 11:45!

Stone kuvailee Birdmanissa työskentelyä tallennetuksi teatteriksi. Aluksi se tuotti hänelle vaikeuksia.

– Jokainen pikkuinen hetkikin piti hoitaa täydellisesti tai aloitimme alusta. Paine oli valtava, kukaan ei halunnut olla se joka mokaa otoksen. Yhdessä kohtauksessa Michael [Keaton] ja Edward [Norton] ovat lavalla ja minun pitää vain käydä hakemassa Edward sovitukseen. Odotin vuoroani ajatellen, että en halua olla vastuussa Michael Keatonin ja Edward Nortonin välisen kohtauksen pilaamisesta!

Niin ei kai käynytkään?

– Totta kai kävi, monta kertaa, Stone nauraa. – Kävelin kuvaan liian nopeasti tai pilasin kuvaukset jollain muulla tavalla. Asioita voi harjoitella miljoona kertaa, mutta kuvauksissa on aina kohtauksia, jotka eivät onnistu täydellisesti, varsinkin jos mokaa ei voi korjata leikkaamalla. Tässä piti olla koko ajan parhaimmillaan.

Kuulostaa rasittavalta, mutta Stone on eri mieltä.

– Se ei väsyttänyt, mutta sai hieman sekoamaan sisäisesti, hyvällä tavalla. Jo konsepti aiheutti paniikkia ja kokemus oli kauhistuttava. Oli pakko sukeltaa pelkoon ja homman järjettömyyteen ja vain luottaa siihen, että kaikki loksahtaa paikoilleen. Samalla se oli hyvin katarttista, yksi uskomattomimmista ja upeimmista asioista, joita olen saanut kokea. Aloitan pian Cabaret-näytelmässä, ja vaikka en aikaisemmin ole päässyt teatterin lavalle, Birdman tuntuu hyvältä harjoitukselta sitä varten.

– Mitä haavoittuvampi on, sitä pelokkaampi on – ja sitä parempi lopputuloskin on, Stone sanoo. – Osa minusta haluaa suojella itseäni herkkyydeltä ja toisaalta tiedän sen olevan juuri sitä mitä tarvitsen tehdäkseni työni hyvin. On uskomatonta ja pelottavaa, että työmme on tuntea joka päivä!

Birdman tulee ensi-iltaan 16. tammikuuta. Lue lisää elokuvasta uudesta Episodista 1/2015.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut