Eniten manserockareita valkokankaalle sitten Calamari Unionin – Vuonna 85 -elokuvan kuvaukset alkavat

14.2.2012 20:24

Timo Koivusalo on ohjaaja, jonka käsittelyssä ovat käyneet kotimaisista musiikki-ikoneista sekä Jean Sibelius että Irwin Goodman. Uljas joukko saa sopivan uljasta jatkoa, kun Koivusalon ja Riku Suokkaan ohjaama Vuonna 85 saa ensi-iltansa joulukuussa.

Eppu Normaalin klassikkokappaleelta nimensä lainannut Vuonna 85 on teatterimusikaali, jossa Tampereen musiikkiylpeys manserock toimi sisältönä. Riku Suokkaan ohjaaman esityksen valkokangasversiosta vastaa mies itse Koivusalon kanssa. Käsikirjoituksen ovat kynäilleet Heikki Syrjä, Suokas ja Heikki Vihinen.

Kun musiikkipuolena toimivat laulut Eppu Normaalilta, Juice Leskiseltä ja Popedalta, niin mistä elokuva sitten kertoo? Tiedote muotoilee, että kyseessä ”on tarina Lokomon duunareista, värikkäästä kaveriporukasta, jota unelmat ja kyltymätön elämänjano vievät keskellä vauhdikasta vuosikymmentä.” Elokuvan genrestä ohjaaja Suokas kertoo, että ”nyt ei tehdä musikaalia vaan rouhea komedia, jossa soi rock’n roll.”

Elokuvan neljänä päähenkilönä nähdään Reino NordinMalla Malmivaara, Mikko Nousiainen ja Miina Maasola.

Jonkinlaiset roolit (tai cameot) tekevät myöskin Eppu Normaalin Martti Syrjä ja Popeda-ikoni Pate Mustajärvi. Molemmat muistetaan Aki Kaurismäen rock-komediasta Calamari Union (1985), jossa viisitoista Frankia ja yksi Pekka lähtevät Kalliosta kohti Eiraa paremman elämän toivossa. Elokuvan vaikutus näkyy yhä tänäkin päivänä, kuten Frankina uudelleen syntynyt Frank ”Herra Ylppö” Mäntymäki osoittaa.

Elokuvan kuvaukset alkavat Tampereella 20. helmikuuta. Ensi-ilta on 28. joulukuuta. Sitä odotellessa voi katsoa, kuinka Matti Pellonpää pyöri Calamari Unionissa:

Popedan kuva: Jouko Järvinen

Lisää luettavaa