Entinen Downton Abbey -tähti paljasti, mikä vuoksi hän ei halunnut jäädä Britanniaan

Kuva: Gage Skidmore

Menestyssarjan varjopuolia.

Vuosisadan takaiseen maailmaan vienyt Downton Abbey -sarja toi näyttelijäkaartilleen kansainvälistä kuuluisuutta, sillä Crawleyn yläluokkaisen perheen ja suuren palveluskunnan vaiheita on seurattu ainakin sadassa maassa BBC:n mukaan. Yksi sarjan alkukausien suosikkikasvoista, Dan Stevens, yllätti kuitenkin monet lähdettyään menestyssarjasta ennen kuin siinä ehdittiin kunnolla aloittaa 1920-lukua.

Stevensin näyttelemän Matthew Crawleyn harteille oli laskettu suuria toiveita. Näin ollen laaja katsojajoukko saattoi odottaa jopa satumaista tulevaisuutta Crawleylle ja tämän rakastetulle. Stevens paljastaa saaneensa Downton Abbeyn myötä useita roolitarjouksia, jotka osaltaan vaikuttivat hänen päätökseensä lopettaa sarjassa. Syy ei kuitenkaan ollut siinä, että hänelle olisi varsinaisesti tarjottu parempaa roolia.

– Muutamia ensimmäiseen maailmansotaan liittyviä käsikirjoituksia tuli vastaan. Erityisesti Englannissa ehdään [vain] tietynlaisia asioita verrattuna esimerkiksi Yhdysvaltoihin, joten sinua rajoitetaan [näyttelijänä] hyvin nopeasti tähän tapaan: ”No, se kaveri tekee hienoja kamaridraamoja ja ensimmäiseen maailmansotaan ajoittuvia draamoja ja mitä vain, missä on vanhanaikainen hiustyyli!” Ja minä ajattelin, että tämä on ok, mutta tahdoin tehdä paljon muutakin, Stevens kertoo.

Hän pakkasi näin ollen tavaransa ja muutti vaimonsa ja lapsensa kanssa yrittämään uraa Yhdysvalloissa. Se veto poiki Stevensille mm. haasteellisen miespääosan Disneyn vuoden 2017 Kaunotar ja hirviö -versioinnissa ja Legion-tieteissarjan pääroolin. Tänä vuonna laulutaitoisen tähden voi nähdä myös Netflixin komediassa Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga ja kuulla suoratoistopalvelun animaatiosarjauutuudessa Kipo and the Age of Wonderbeasts.

Lähteet: Collider, BBC