Erilaista Suomi 100 -katsottavaa – Ohjaaja: ”Tylyin elokuva sataan vuoteen”

Teemu Nikin Armomurhaaja saa ensi-iltansa marraskuun alussa. Se sekoittaa surutta tylyä toimintaa ja makaaberia huumoria. Maailmalla jo huomiota saaneesta elokuvasta on juuri julkaistu uusi traileri.

Armomurhaaja on jo esitetty Toronton elokuvajuhlilla, missä se sai runsaasti huomiota. Elokuvia pohjoisamerikkalaisten markkinoiden näkökannalta katsastaneet alan lehdet pitivät Armomurhaajaa liian erikoisena valtavirtaleffaksi, mutta niiden kommentit olivat vähintäänkin kiittäviä.

Hollywood Reporterin mukaan ”hauska, kitkerä ja joskus jopa synkkä elokuva saa kiittää Matti Onnismaan ilmeetöntä roolisuoritusta isosta osasta viehätysvoimaansa.”

Variety puolestaan kutsui Armomurhaajaa ”sapekkaaksi elokuvaksi, joka pitää otteessaan huolimatta kotikutoisuudestaan… ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikin kekseliäisyys ja epätavallinen näkökulma tekevät hänestä kyvyn, jota kannattaa pitää silmällä.”

Seuraavaksi Armomurhaaja matkaa Tokion 30. elokuvajuhlille, missä se loka- ja marraskuun vaihteessa osallistuu kilpasarjaan. Se on ensimmäinen suomalainen elokuva Tokion kilpasarjassa 24 vuoteen – edellinen oli Aki Kaurismäen Pidä huivista kiinni, Tatjana.

Suomen ennakkoensi-iltansa Armomurhaaja saa Night Visions -festivaaleilla ja valtakunnallinen levitys alkaa 24. marraskuuta. Kyseessä on hyvin erilainen elokuva kuin Nikin edelliset: 3 Simoa ja Lovemilla. Ennakkotietojen perusteella siitä tulee mieleen ohjaajan vuoden 2010 makaaberin hauska lyhytelokuva Äiti ei enää keilaa.

– En itse ole ajatellut sellaista aikaisemmin, mutta kieltämättä niissä on samoja sävyjä. Toki aihe on aivan toinen, mutta aika synkissä ja sameissa vesissä nyt mennään, Nikki kommentoi vertailua.

– Halusin tehdä aika synkän, aika tylyn elokuvan. Älä kysy minkä takia, ehkä tämän hetkinen maailma saa ihmisessä synkkiä ajatuksia esiin, hän jatkaa.

Kyseessä ei siis ole mikään Mielensäpahoittaja 2, mutta huolimatta Night Visions -ennakkoensi-illasta Nikki ei pidä elokuvaansa puhtaana lajityyppileffana.

– Jotta synkkyys saa vastapainoa, jo kirjoittaessa siinä oli humoristisia asioita mukana, vaikkakin makaabereja sellaisia. Night Visionsista huolimatta Armomurhaaja ei missään tapauksessa ole kauhuelokuva. Se on tylyin suomalainen elokuva sataan vuoteen. Meidän Suomi 100 vuotta -elokuva! Nikki nauraa lopuksi.

Katso Armomurhaajan traileri alta:

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut