Esihistoriallinen brittielokuva paljastaa: Näin jalkapallo sai alkunsa

Hyviä uutisia Aardman-studion animaatioiden ystäville! Ei, luvassa ei sentään ole uutta Wallace & Gromit -elokuvaa, mutta joka tapauksessa uusi saviseikkailu Early Man.

3.3.2017 10:58

Early Man kertoo esihistoriallisesta maailmasta, ja elokuvan sankarit ovat luolamies Dug ja hänen uskollinen eläinystävänsä Hognob. Maailmansa vaarallisuudesta huolimatta Dug on hyväsydäminen, avomielinen ja optimistinen veikko. Uuden uhan edessä hän joutuu kuitenkin nousemaan taviksesta heimonsa yhdistäjäksi – ja esitteleepä Early Man eurooppalaisen jalkapallon alkupotkut, kun kivikauden ja pronssikauden joukot ottavat yhteen.

Early Manin tuotanto on jo käynnissä, ja Isossa-Britanniassa sitä odotetaan ensi-iltaan vuoden 2018 tammikuussa. Ohjaajana toimii Wallace & Gromit -lyhärit ja parivaljakon pitkän Kanin kirouksen (2005) tekijä Nick Park, joka ohjasi myös Aadrmanin ensimmäisen pitkän vaha-animaation, ratkiriemukkaan Kananlennon (2000).

Alkuperäisiin ääniosiin on jo nyt kiinnitetty hulppeita nimiä. Dug-sankarina kuullaan Oscar-voittaja Eddie Redmaynea, ja tarinan konnaksi, Lord Noothiksi, on kiinnitetty Tom Hiddleston. Game of Thrones -sarjan Arya eli Maisie Williams antaa äänensä Goona-nimiselle hahmolle.

Suomeen Early Man rantautuu näillä näkymin maaliskuussa 2018. Wallacea ja Gromitia saadaan Early Maninkin jälkeen odottaa ilmeisesti vielä hetki, sillä seuraavaksi Aardmanin tuotantoputkessa on jatko-osa Late Lammas -elokuvalle (2015).

Lisää luettavaa