Espoo Ciné palkitsi fantasiaelokuvia

25.8.2012 13:15

Espoo Cinéssä järjestetyn Méliès d’Argent -fantasiaelokuviakilpailun tuomaristo on valinnut voittajiksi lyhytelokuvien sarjassa Michael Rittmannsbergerin ohjaaman elokuvan Abgestempelt (Punched) ja pitkien elokuvien sarjassa Alexandre Bustillon ja Julien Mauryn ohjaaman elokuvan Livide (Livid). Lisäksi tuomaristo halusi antaa kunniamaininnan CHRZUn ohjaamalle lyhytelokuvalle Outro.

Perusteluissaan tuomaristo kirjoitti seuraavasti:

Michael Rittmannsberger: Abgestelmpelt (Punched)
”Kuva saksalaisesta ja miksei suomalaisesta yhteiskunnasta, jossa ihmiset ovat lähellä mutta kaukana on ahdistavankin tosi. Tehokkaan elokuvallisesti kerrottu tarina lähtee käyntiin heti, pitää otteessaan, palkitsee tarkkaavaiset ja jättää ajatuksia kotiinviemiseksi.”

Alexandre Bustillo & Julien Maury: Livide (Livid)

”Joskus vastaan tulee elokuva, joka rohkeasti rikkoo perinteisen tarinankerronnan kuviot. Lividissä se on vasta alkua. Yhteiskunnallisen draaman huntuun vielä ensimmäisessä näytöksessä pukeutunut Livid ottaa fantasiaelokuvan mahdollisuuksista kaiken irti ja leikkii katsojan odotuksilla kuin kissa hiirellä. Loppuratkaisussa on maagista vapauttavuutta, joka ei petä pääasiaa: tämä on herkullisen absurdi aikuisten satu.”

Lisää luettavaa