Eternals-käsikirjoittajat paljastavat: tarina syntyi ikkunattomassa huoneessa ja unelmissa siintää Disney Plus -esiosasarja

Ikuiset saattavat tulevaisuudessa seikkailla myös suoratoiston puolella.

Marvelin 26. kokopitkä elokuvajulkaisu Eternals sai ensi-iltansa viime viikolla niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyt sen käsikirjoittajat, serkukset Ryan ja Kaz Firpo, ovat kertoneet julkisuuteen käsikirjoitusprosessista ja elokuvassa nähtävien hahmojen mahdollisesta tulevaisuudesta.

Kaksikko kertoo viettäneensä yhdeksän kuukautta ikkunattomassa huoneessa Marvelin tiloissa hioessaan käsikirjoitusta valmiiksi. Myöhemmin prosessiin tulivat avuksi myös elokuvan ohjaaja, Oscar-voittaja Chloé Zhao (Nomadland), sekä Patrick Burleigh.

Yhtenä suurena haasteena oli rajata sarjakuvissa esiintyvien satojen Ikuisten joukko kymmeneen. Firpot päättivät lähestyä tehtävää humanistisesta näkökulmasta: ”Emme keskittyneet katsomaan heitä toimintasankareina tai sarjakuvahahmoina, vaan ihmisinä. He saattavat olla kuolemattomia avaruusjumalia, mutta he kuitenkin myös rakastavat ja tahtovat asioita sekä kokevat kärsimystä.” Varmistetut näyttelijäkiinnitykset auttoivat myös konkretisoimaan hahmoja uudella tavalla.

Tulevaisuudessa he tahtoisivat tuoda Ikuiset takaisin niin jatko-osaelokuvien kuin Disney Plus -esiosasarjankin muodossa. Hahmojen runsauden ja pitkän elinkaaren – Ikuiset saapuivat Maahan jo seitsemän tuhatta vuotta sitten – ansiosta tarinoita olisi mahdollista kertoa vaikka jos mistä perspektiivistä.

Konkreettisina esimerkkeinä Firpot heittävät ilmoille jaksot Kingosta (Kumail Nanjiani) 1890-luvun Intiassa luovimassa näyttelijänuraansa Gandhin väkivallattoman vastarinnan aikakautena ja Thenasta (Angelina Jolie) seikkailemassa Kreikassa. He mainitsevat potentiaalisina tarinainspiraatioina lisäksi Kit Haringtonin esittämän Dane Whitmanin sekä suuret ja mahtavat celestiaalit.

Nähtäväksi jää, mitkä näistä herrojen Marvel-suunnitelmista ja -unelmista tulevat lopulta toteutumaan. Eternalsin voi kuitenkin käydä katsastamassa Suomen elokuvateattereissa vaikka heti tänä iltana.

YouTube video

Lähde: The Hollywood Reporter

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut