Ewan McGregorin hämmentävä hetki Kenobi-sarjan kuvauksissa: sata ihmistä tarkkaili kameran takana

Spoilerivaara, jos olet ollut uutispimennossa sarjan hahmoista.

26.3.2022 09:39

Star Wars -faneille on tulossa Disney Plussaan erittäin odotettu Obi-Wan Kenobi -sarja, ja sarjan Kenobina nähdään Star Wars -esiosissa näytellyt Ewan McGregor. Mukana on myös toinen vanha tuttu.

Entertainment Weeklyn haastattelussa kävi ilmi, ettei kyseisen tutun tuominen sarjaan ollut mikään läpihuutojuttu. Siitä käytiin kovaakin debattia.

Debatin kohteena oli Hayden Christensenin esittämän Darth Vaderin paluu. Galaksin suurimman pahiksen rooli ei ole ennakkotietojen perusteella edes pieni, vaan ilmeisesti aika merkittävä. Vaderin paluusta eivät kuitenkaan kaikki ole olleet mielissään, eikä lopullinen päätös tuoda hahmo takaisin ollut helppo.

– Keskustelu siitä, pitäisikö meidän tehdä niin vai ei, jatkui pitkään. Kaikilla luovilla tiimeillämme on vahvat mielipiteet, ja kaikilla faneillamme on vahvat mielipiteet. Joten kun tajuat olevasi sen tason syynäyksen alaisena, sellaista tarinallista asiaa eittämättä tarkastellaan erittäin korkealla tasolla. Puhuimme siitä jatkuvasti, Lucasfilmin pomo Kathleen Kennedy sanoi Entertainment Weeklylle.

Sarjan ohjaaja Deborah Chow puolestaan kertoi, ettei Vader ole vielä se sama hahmo, joka nähdään Tähtien sota (1977) -elokuvassa.

– Hän ei ole vielä aivan Tähtien sodan Vader, tiedätkö mitä tarkoitan? Olemme hahmon kanssa tavallaan tämän ajanjakson puolivälissä (kahden trilogian). Se on tietysti edelleen Vader, mutta se on Vader, joka ei ole aivan niin täysin valmis kuin Tähtien sodassa, Chow valaisi.

Chow muisteli McGregorin sanoneen sinä kuvauspäivänä, kun Christensenin Darth Vader ilmaantui paikalle: ”Mitä minä nyt olen tähän verrattuna? Halpaa makkaraa?”

McGregor kertoi haastattelussa tuosta kuvauspäivästä itsekin. Kuvauspaikalle saapunut, hämmentynyt McGregor ei ollut aivan varma, mistä hälinässä tuolloin oli kysymys.

– Takanani oli kamerat osoittamassa katua, ja kameroiden takana seisoi 100 ihmistä, McGregor kertoi ihmetelleensä.

– He ovat yleensä paikoissa, joissa he tekevät työtä, he eivät vain seiso. En pystynyt ymmärtämään, mitä oli tapahtumassa.

He eivät olleet siellä Obi-Wanin takia.

– Ja sitten Vader tulee kulman takaa, kadulle, ja minä sanoin: ”Voi helv… tietysti!”

Star Wars -fanit pääsevät ihmettelemään Obi-Wan Kenobin ja Darth Vaderin kohtaamista kunhan sarja saapuu Disney Plussaan. Ilmoitettu julkaisupäivä on 25. toukokuuta 2022. Alla sarjan traileri.

Lue myös: Yksi tuttu kasvo puuttuu Obi-Wan Kenobi -sarjasta – oli alun perin mukana – Episodi.fi

Lähde: Entertainment Weekly, Entertainment Weekly

Lisää luettavaa