F-Secure kehottaa katsomaan Netflixin sarjoja kiertämällä maarajoituksia ja rikkomalla käyttöehtoja

25.9.2015 16:08

Tietoturvayhtiö F-Secure on ryhtynyt mainoskampanjaan, jossa kehotetaan tekijänoikeuksien rikkomiseen. F-Secure tarjoaa palvelua, jolla voi kiertää maarajoituksia ja katsoa esimerkiksi Netflixin sarjoja ja elokuvia, joita ei Suomessa näy, koska niiden esittämiseen ei ole oikeuksia.

”Katso lempisarjasi netissä ilman maarajoituksia”, mainoksissa lukee. Mainokset ovat herättäneet hämmennystä, sillä Netflixin säännöt kieltävät maaestojen kiertämisen. Menetelmä ei ole varsinaisesti laiton, mutta sitä pidetään moraalisesti kyseenalaisena.

f-secure
Elokuvatoimittaja Kalle Kinnunen kirjoitti asiasta Suomen Kuvalehdessä. Blogikirjoituksessa Tekijänoikeudet, niin entisen talven lumia Kinnunen sanoo että mainos on röyhkeä.

Episodin toimituksessakin kiinnostuttiin asiasta, joten kysyimme Netflixiltä mitä mieltä siellä ollaan F-Securen mainoksista. Saimme vastauksen, jonka oli allekirjoittanut Netflixin viestinnästä vastaava johtaja Joris Evers. Sama lausunto oli lähetetty myös Digitodaylle, ja siinä sanottiin selvästi että kyseessä on käyttöehtojen rikkomus.

– Käytämme alan standardien mukaisia keinoja estääksemme tämänkaltaisen toiminnan, Eversin viesti kuului.

Digitoday kirjoitti aiheesta jutun otsikolla ”Luihua” – Kehotatteko Netflixin salakatseluun, F-Secure? Jutussa haastatellaan elokuva-alan keskusjärjestö Filmikamarin toimitusjohtajaa Tero Koistista. Koistisen mielestä homma on luihua ja moraalisesti kyseenalaista.

Samassa jutussa kerrotaan F-Securen saaneen kampanjasta hyvää palautetta. Kuluttajamarkkinoinnista vastaava F-Securen johtaja kertoo Digitodayssa, että kyse on tietoturvaa lisäävästä tuotteesta. Käyttöehtojen rikkominen on hänen mielestään palvelun ja asiakkaan välinen asia. Kampanjointia kuulemma jatketaan.

Linkkejä:
Kalle Kinnusen blogiteksti
Digitodayn artikkeli

Kuva Netflixin sarjasta House of Cards.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa