Facebook-leffan tekijät siirtävät Applen Steve Jobsin tarinan valkokankaalle

16.5.2012 09:57

Viime vuonna kuolleesta Applen johtajasta Steve Jobsista kaavaillaan uutta elokuvaa. Sony Pictures ja tuottaja Scott Rudin (Truman Show, Tunnit, Diktaattori) ovat hankkineet miljoonalla dollarilla oikeudet Walter Iaacsonin elämäkertaan, joka ilmestyi viime vuonna. Käsikirjoittajaksi on palkattu arvostettu Aaron Sorkin. Sony-yhtiö, Rudin ja Sorkin olivat takana myös Facebook-elokuvassa The Social Network, josta Sorkin voitti käsikirjoitus-Oscarin. Sorkin on kertonut, että hän ja Jobs olivat hyviä ystäviä. Jobs oli pyytänyt Sorkinia laatimaan käsikirjoituksen Pixar-animaatioon, mutta Sorkin oli kieltäytynyt perustellen ettei osaa kertoa sen lajityypin tarinoita.

Elokuva sosiaalisen median gurusta Mark Zuckerbergista onnistui tekijöiltä erinomaisesti, joten tietokonealan legenda lienee heille sopivaa materiaalia. The Social Networkin onnistumisessa ratkaiseva rooli oli tosin ohjaaja David Fincherillä. Steve Jobs -elokuvan ohjaajasta ei vielä ole tietoa.

Jobsista on tekeillä myös toinen elokuva, Joshua Michael Sternin (Swing Vote) ohjaama Jobs, joka on pienen budjetin indie-tuotanto, mutta pääosassa on iso tähti Ashton Kutcher.

Applesta ja Steve Jobsista on tehty elokuva jo vuonna 1999. Tv-tuotannossa Piilaakson pioneerit (Pirates of Silicon Valley) Jobsia esitti Teho-osasto-sarjan Noah Wyle.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa