Fanien tekemä Harry Potter -elokuva sukeltaa Voldemortin nuoruuteen – katso ilmaiseksi!

Harry Potter -kirjoista tuttua taikamaailmaa tutkitaan virallisesti uusissa Fantastic Beasts -elokuvissa, mutta fanit ovat tehneet oman versionsa historiallisista tapahtumista.

Harry Potterin tarinaa kuljettaa pahuuden (epä-)ruumiillistuma Voldemort, jonka nousu ja tuho ovat kytköksissä Harryn omaan elämään. Seitsemän kirjaa ja kahdeksan elokuvaa onnistuvat silti vain raaputtamaan pintaa Voldemortin elämästä ja historiasta, ja fanit ovat ottaneet asiakseen noiden aukkojen täyttämisen.

Italialaiset Gianmaria Pezzato ja Stefano Prestia pistivät pari vuotta sitten pystyyn joukkorahoituskampanjan kuvatakseen fanielokuvan Voldemortin nuoruudesta ja hänen pahuutensa vahvistumisesta. Nopeasti HP-elokuvien oikeuksien haltija Warner Bros. laittoi stopin tälle projektille, mutta pian elokuvan tekijät tapasivatkin elokuvastudion edustajat ja saivat mysteerisesti luvan elokuvansa tekoon. Yhtenä suurimpana ehtona oli ilmeisesti tulevan tuotoksen ei-kaupallisuus, eli elokuva on ilmainen kaikille katsojille.

Voldemort: Origins of the Heir -elokuva julkaistiin tammikuun 13. päivä, ja se on katsottu YouTubessa tämän artikkelin kirjoitushetkellä jo reippaasti yli 4 miljoonaa kertaa. Elokuvan budjetin kerrotaan olleen 15000 €, minkä huomioonottaen lopputulos on todella vaikuttava erikoistehosteineen kaikkineen.

YouTube video

Huom! Ääni ja kuva eivät ole epäsynkassa, vaan elokuva on tehty alun perin italiaksi ja dubattu jälkikäteen!

Aiheeseen liittyvät jutut