Fast & Furious 8:lle ei löydy ohjaajaa – studio pelkää Vin Dieselin haluavan homman

Vaikka Fast & Furious 7 olikin valtava hitti, ei ohjaaja James Wan aio jatkaa hommiaan seuraavien osien parissa, vaan menee takaisin juurilleen ohjatakseen The Conjuring 2 -elokuvan, jonka kuvaukset ovat juuri alkaneet.

Wanilla oli alun perin sopimus, jonka mukaan tämän tuli ohjata myös kaahailusarjan osat 8 ja 9, mutta kahden vuoden valtava työ verotti ohjaajan mukaan tämän terveyttä niin paljon, että jatko-osat olisivat olleet tappavia.

Jotkin lähteet sanovat myös, että Wanin ja Vin Dieselin yhteistyö oli hyvin raskasta, sillä tuottajana toiminut Diesel puuttui hyvin paljon koko tuotantoprosessiin. Näyttelijä puuttui lähteiden mukaan isojen toimintakohtausten pienimpiinkin yksityiskohtiin ja pisti käsikirjoitusta jatkuvasti uusiksi, jotta olisi tyytyväisempi hahmoonsa ja tämän dialogiin. Dieselin toiminnan sanotaan hidastaneen jo muutenkin raskasta tuotantoa, mutta sekä Wanin että Dieselin edustajat kieltävät, että näiden kahden välillä olisi ollut mitään kitkaa.

Studio tavoitteli Wanin lähtemisen jälkeen sekä Jaume Collet-Serraa (Orphan, Non-Stop) että jo kolme aiempiaa Fast & Furious -elokuvaa ohjannutta Justin Liniä ottamaan keikan, mutta molemmat joutuivat kieltäytymään muiden töiden takia. Wanille tarjottiin Linin kieltäytymisen jälkeen vielä ”elämän muuttavaa” summaa rahaa, jotta tämä palaisi, mutta ohjaaja pisti terveytensä ja vapautensa rahan edelle.

THR:n mukaan studio pelkää elokuvasarjaan isosti vaikuttavan Vin Dieselin haluavan seuraavaksi ottaa ohjaajanpaikan itselleen. Diesel on jo ohjannut Los Bandoleros -nimisen lyhytelokuvan, joka toimii esiosana vuoden 2009 Fast & Furious -elokuvalle. Lihaskimpun ottaminen ohjaajaksi olisi kuitenkin jättisarjan omistavalle studiolle liian iso riski, vaikka Dieselillä olisikin asiaan sanansa sanottavana.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut