Fidel Castron tytär puolustaa James Francoa – roolitusskandaali valkoisen palkkaamisesta Castron rooliin

Roolitus ei ollut kaikkien mieleen.

9.8.2022 17:03

Hollywood-tähti James Franco tulee näyttelemään Fidel Castroa tulevassa elokuvassa Alina of Cuba. Tämä aiheutti kritiikkiä paitsi tavalliselta kansalta niin myös joiltakin latinonäyttelijöiltä.

Muun muassa latinotaustainen näyttelijä John Leguizamo oli kriittinen, vaati boikottia ja huomautti latinoväestön edustuksen puutteesta elokuvassa. Tuottaja John Martinez O’Felan vastasi, ja kutsui kommentteja ”kulttuurillisesti oppimattomiksi”.

Fidel Castron tytär Alina Fernandez on niin ikään eri linjoilla Leguizamon kanssa, sillä hän puolusti Francon palkkaamista näyttelemään isäänsä. Mainittakoon, että Francossa on jonkin verran sekä latino- että myös portugalilaista taustaa.

–  Projekti on lähes kokonaan latino, sekä kameran edessä että takana, Fernandez sanoi.

– James Francolla on taitojensa ja karismansa lisäksi ilmeinen fyysinen samannäköisyys Fidel Castron kanssa.

– Minusta näyttelijävalinnat ovat mahtavia, Fernandez jatkoi.

Castron tytär kehuikin myös näyttelijää, joka näyttelee häntä itseään.

Ana Villafañe on poikkeuksellisen lahjakas, eikä vain näyttelijänä, koska hän on myös loistava laulaja – erittäin täydellinen esiintyjä, Fernandez ylisti.

Hän jatkoi kehujaan mainitsemalla muita näyttelijöitä, joihin kuuluvat Alanna de la Rosa, Maria Cecilia Botero, Harding Junior sekä kuubalaissyntyiset näyttelijät Sian Chiong ja Rafael Ernesto Hernandez. Fernandezilla itsellään on elokuvassa konsultin pesti.

– Muut näyttelijät tulevat olemaan upea yllätys kaikille katsojille. Elokuvantekijät tekivät paljon töitä, enkä voisi olla kiitollisempi heidän inklusiivisista valinnoistaan, Fernandez sanoi.

Fernandez lisäsi vielä, että ”tärkeintä tässä elokuvassa on, että keskustelu Kuubasta on elossa”. Elokuva on vasta alkutekijöissään, joten sen ensi-ilta ei ole ihan lähitulevaisuudessa.

Lue myös: Prime Videossa on nyt komedia vuodelta 2008 – päätähdet vaihtoivat ennen kuvauksia roolinsa keskenään – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa