Fifty Shades of Grey -jatko-osan kulisseissa taistellaan – elokuva lykkääntyy

Universalin ja Focus Featuresin ostaessa oikeudet kaikkien haluamaan Fifty Shades of Grey -bestselleriin, tekivät studiot myös harvinaisen sopimuksen, jossa kirjan kirjoittaneelle E.L. Jamesille annettiin päätösvalta elokuvan käsikirjoitukseen, roolitukseen ja ohjaajaan.

Ja Jameshän käytti valtaansa – jopa siihen pisteeseen asti, että elokuvan ohjannut Sam Taylor-Johnson ei pääse ohjaamaan jatko-osaa, eikä omien sanojensa mukaan ole varma, haluaako ohjata enää koskaan. Elokuvan kulisseissa taisteltiin kaikesta käsikirjoitukseen liittyvästä, ja jopa elokuvan viimeisestä repliikistä, eikä James ilmeisesti ollut tyytyväinen siihen, miten tämän alkuperäistekstiä muokattiin elokuvaksi, ei kirjaksi.

Nyt Variety uutisoi, että jatko-osa Fifty Shades Darker saattaa hyvinkin myöhästyä, sillä James haluaa käyttää sopimustaan hyväksi ja kirjoittaa elokuvan käsikirjoituksen itse. Ensimmäisen osan käsikirjoittivat James, Kelly Marcel ja Patrick Marber, mutta nyt kirjailija haluaa pitää elokuvan tekstin omissa käsissään. Ja tämä tarkoittanee sitä, ettei jatko-osan tuotanto starttaa ennen vuoden 2016 ensimmäistä neljännestä.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut