Game of Thrones -tähti Peter Dinklage tunteikkaana ennätyksellisestä Emmy-palkinnostaan – ”Minulla ei ollut hajuakaan mihin olin sotkeutumassa”

Jo neljä palkintoa!

23.9.2019 23:55

Game of Thrones -sarjassa loistanut lahjakas näyttelijä Peter Dinklage äityi tunteelliseksi vastaanottaessaan Emmy-palkinnon roolistaan fantasiasarjassa. Dinklage voitti jo neljännen Emmy-palkinnon Tyrion Lannisterin roolistaan – pysti oli toinen peräjälkeen. Dinklage on myös ollut ehdolla palkinnon saajaksi jokaisesta kaudesta.

Dinklagen neljä voittoa ovat historiallisia, sillä kukaan ei ole aiemmin voittanut draamasarjan sivuroolista neljää Emmy-palkintoa.

– Luen itseni onnekkaaksi yhteisön jäseneksi, joka on niin suvaitsevainen ja monimuotoinen, näyttelijä kehui kollegoitaan.

– Missään muualla en voisi seisoa tällaisella lavalla, Dinklage jatkoi.

Dinklage muisti myös 10 vuotta tuntemiaan Game of Thrones -sarjan luojia David Benioffia ja D.B. Weissia.

– Minulla ei ollut hajuakaan mihin olen sotkeutumassa, mutta tiesin Davidin ja Danin olevan melkoisen briljantteja. Me hikoilimme ja nauroimme. Dave ja Dan, kuljimme kirjaimellisesti läpi tulen ja jään kanssanne, kirjaimellisesti. Tekisin sen uudelleen koska tahansa, Dinklage julisti.

Dinklagen puheen päälle piipattiin, kun hän alkoi tunnepuuskassaan kiroilla. Hän kuvaili kollegoidensa taitoja englanninkielisin sanoin ”the most talented motherfucking people.” Sarjasta oli ehdolla myös Alfie Allen (Theon Greyjoy) ja Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister).

Alla video palkintogaalasta.

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa