Game of Thrones on piraattien lempilapsi – kauden ensimmäisen osan latausluvut ovat järjettömiä

HBO:n jättimenestys Game of Thrones on jo pitkään ollut piraattien suosiossa. Eikä se todellakaan johdu sarjassa nähtävästä Greyjoy-piraattisuvusta.

2.8.2017 15:56

MUSO on antipiratismiyhtiö, jonka tarkoituksena on suojella studioita piratismilta sekä raportoida tv-sarjojen ja elokuvien latauslukuja. Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi juuri, ja ensimmäinen osa olikin tuttuun tapaan piraattien lempikohde.

Ensimmäistä osaa waretettiin yhteensä tajuttomat 91,74 miljoonaa kertaa. Erilaisten laittomien streamipalveluiden kautta sitä katsottiin 77,91 miljoonaa kertaa, torrenteina se imutettiin 8,36 miljoonaa kertaa ja erilaisilta lataussivustoilta se ladattiin 4,95 miljoonaa kertaa.

MUSO ilmoittaa myös maakohtaiset lataustilastot. Yhdysvalloissa ensimmäinen osa ladattiin noin 15 miljoonaa kertaa, Isossa-Britanniassa kuutisen miljoonaa ja Saksassa hiukan vajaa viisi miljoonaa. Intia, Indonesia ja Filippiinit olivat myös lähellä viittä miljoonaa.

Piratismi on edelleenkin valtava ongelma studioille. On kuitenkin erikoista nähdä, että Yhdysvallat johtaa ainakin Game of Thronesin lataustilastoja.

Päivitys 2.8.2017 klo 17.22

Latausluvut ovat melkoisen hurjia, kun katsoo Entertaninment Weeklyn juuri julkaisemia ensimmäisen osan katsojatilastoja.

Yhdysvalloissa ensimmäistä osaa katsoi noin 30 miljoonaa ihmistä, ensiesitystä seurasi 16,1 miljoonaa katsojaa. Isossa-Britanniassa sen katsoi 4,7 miljoonaa ihmistä seitsemän päivän aikana. Se on brittiläisen Sky-kanavan uusi ennätys.

Kun katsojalukuja vertaa MUSO:n piratismilukuihin, huomaa esimerkiksi Isossa-Britanniassa latausmäärien olevan suuremmat kuin mitä ihmiset laillisesti sarjaa katsovat.

Katso graafit ja luvut MUSO:n sivuilta.

Lisää luettavaa