Geena Davis: Thelma & Louisea ei saa tehdä uudestaan, muistuttaa miehen ohjanneen elokuvan – ”Jos naiset voivat ohjata mitä vain, miehetkin voivat”

Näyttelijä on oikeassa.

23.6.2024 17:01

Näyttelijä Geena Davis kertoo Indie Wiren mukaan, että Ridley Scottin elokuvaa Thelma & Louise ei tulisi koskaan tehdä uudelleen.

”30 vuotta myöhemmin se edelleen kestää aikaa paremmin kuin muut. En sano tätä siksi, että olen siinä mukana, mutta se oikeasti kestää aikaa. Ei ole tarvetta tarkastella sitä uudelleen. Mikä olisi edes pointti?” Davis kysyy.

”Sen täytyisi olla parempi. Olen sitä mieltä, että elokuvia saa tehdä uudelleen, jos ne eivät toimi. Onneksi kukaan ei ole yrittänyt tehdä Casablancaa uudelleen. Vielä”, näyttelijä sanoo.

Hän myös muistuttaa, että Thelma & Louise, joka on feministinen elokuva, on miehen ohjaama.

”Muistutan siitä aina. Mies ei ohjannut elokuvaa promotakseen miehiä”, Davis nauraa. ”Jos sanotaan, että naiset voivat ohjata mitä tahansa, niin miehetkin voivat. Täytyy vain tehdä koko sydämellä.”

Geena Davis paljastaa Ridley Scottin olevan feministi, joka on palkannut tuotantoyhtiöönsä paljon naisia. ”Hän rakastaa naisia. Alunperin hänen ei ollut tarkoitus ohjata Thelmaa & Louisea itse, mutta kun hän tapasi muita ohjaajia ja puhui elokuvasta niin intohimoisesti, hän ei löytänyt ketään toista, joka olisi ollut yhtä intohimoinen.”

Lisää luettavaa