George R. R. Martin into piukeana – ja syystä

Kirjailija on tyytyväinen näkemäänsä.

20.2.2022 22:00

Game of Thrones -kirjailija George R. R. Martinilla on iloista kerrottavaa. Hän hehkuttaa uutuussarja House of the Dragonin aloituskauden kuvausten viimein päättyneen.

Game of Thronesin tapahtumia edeltävään aikaan sijoittuvaa House of the Dragonia on tarkoitus julkaista alkuun kymmenen jaksoa. Martin on ollut niiden tekemisessä tiiviisti mukana ja myös nähnyt jo osasta jaksoja ns. karkeat leikkausversiot. Tulevina kuukausina on luvassa digitaalisten tehosteiden tekemistä ja muuta jälkituotantoa, mutta Martin vaikuttaa olevan jo tyytyväinen siihen, mitä tähän mennessä on saatu aikaan:

– Käsikirjoitus, ohjaus, näytteleminen – se kaikki näyttää loistavalta. Toivon, että tekin pidätte niistä yhtä paljon kuin minä. Nostan hattua [käsikirjoittaja ja tuottaja] Ryan [J. Condalille] ja [ohjaaja ja tuottaja] Miguel [Sapochnikille] ja heidän tiimilleen, ja meidän uskomattomalle näyttelijäkaartillemme.

Kirjailijan riemulla on merkitystä, sillä hän ei täysin pitänyt siitä, mitä Game of Thrones -tv-versioinnin kanssa tapahtui. Monen muun tavoin myös House of Dragonin tuotanto on kärsinyt ylimääräisistä keskeytyksistä, mutta niistä on nyt ainakin osittain päästy kunnialla yli. Sarjasta saatiin pientä esimakua jo viime vuonna, mutta Martin itse arvelee House of Dragonin varsinaisen ensiesityksen koittavan viimeistään syksyllä.

 

Lähteet: CinemaBlend, Georgemartin.com

Lisää luettavaa