Philip Seymour Hoffmanin viimeisimpiä roolisuorituksia nähtävänä KAVIn kuukauden elokuvana

Philip Seymour Hoffmanin elämä oli hyvin traaginen. Miehen roolisuorituksia voikin peilata hänen elämäänsä niin hyvässä kuin pahassa. God’s Pocket -elokuvan perheellisen pikkurikollisen rooli jäi yhdeksi hänen viimeisimmistä töistään ennen kuin tämä kuoli huumeiden yliannostukseen viime vuonna.

Hoffmanin esittämän pikkurikollisen hahmo on kuin suoraan hänelle kirjoitettu. Kuten niin monessa aiemmassakin elokuvassa, niin myös God’s Pocketissa Hoffman esittää surumielistä aivan tavallista miestä, joka yrittää selviytyä arjen suurista ja pienistä ongelmista selväjärkisenä.

turturro_hoffman

Indie- ja arthouse-elokuviin erikoistunut Hoffman oli kaikkien rakastama näyttelijä, jonka unohtumattomiin elokuviin kuuluvat mm. Onni (1998), Capote (2005) sekä Mestari (2012). Hoffmanin viimeiseksi elokuvaksi jäi myöhemmin tänä vuonna ensi-iltaan tuleva Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 2, jonka kuvausten aikana hän kuoli.

Näyttelijänä paremmin tunnettu ohjaajadebytantti John Slattery (Mad Men, Iron Man 2) on rakentanut oivan mustalla huumorilla kuorrutetun draaman, joka toimii hienona testamenttina Hoffmanin näyttelijäntaidoille. Jopa uhkean rehevä ja aina niin upea Christina Hendricks päätyy statistin rooliin, kun Hoffman varastaa valkokangasaikaa muilta näyttelijöiltä – ansaitusti.

hendricks

God’s Pocket esitetään Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) helmikuun Kuukauden elokuvana Helsingin Orion-teatterissa.

Esitykset:
7.2. klo 19:15
10.2. klo 17:00
22.2. klo 20:00
25.2. klo 19:00
28.2. klo 16:45

Liput ja lisätiedot: Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kotisivut

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut