Godzilla on hirviöiden kuningas – Ei tosin välttämättä lippukassoilla

Godzilla-jatko-osa oli viikonlopun ykkönen, mutta tulos ei ollut odotusten mukainen.

Monsterileffan jatko-osa Godzilla: King of the Monsters oli odotetusti lippukassojen ykkönen Pohjois-Amerikassa viikonloppuna.

Godzilla: King of the Monsters teki 49 miljoonan dollarin avaustuloksen, mikä ei kuitenkaan ollut ennakko-odotusten mukainen.

Warner-studio oli toivonut elokuvalle 50–55 miljoonan dollarin avaustulosta.

Vuoden 2014 Godzilla-uudelleenkäynnistys teki vuonna 2014 reilusti paremman avauksen 93,2 miljoonan ensi-iltaviikonlopulla. Myös samaan elokuvasarjaan kuuluvan kahden vuoden takaisen Kong: Pääkallosaaren 61 miljoonan dollarin avaus oli uuteen Godzillaan verrattuna parempi.

Godzillan jatko-osan pettymystä joudutaan paikkaamaan Yhdysvaltain ulkopuolelta tulevilla lipputuloilla, ja vetoapua näyttääkin tulevan. Elokuva sai ensi-iltansa Pohjois-Amerikan lisäksi 75 markkina-alueella ja keräsi 170 miljoonaa. Joissakin maissa, kuten Suomessa, elokuva tuli ensi-iltaan jo keskiviikkona. Godzilla 2:n menestys riippuu jatkossa siitä, miten paljon tulee pudotusta tulevina viikkoina.

Teattereihin tuli myös Elton Johnista kertova musikaalifantasia Rocketman, joka keräsi Pohjois-Amerikassa 25 miljoonaa ensi-iltaviikonloppunaan. Tulos oli selvästi odotettua parempi, sillä elokuvan tuottanut Paramount-studio olisi ollut tyytyväinen 18-20 miljoonaan dollariin.

Yhdysvaltain ulkopuolella Rocketman on kerännyt tähän mennessä 31,2 miljoonaa.

Teattereihin tuli myös Blumhouse-studion tuottama kauhuelokuva Mami, joka teki Pohjois-Amerikassa 18,2 miljoonan dollarin avauksen. Mamin tuotantobudjetti oli vain 5 miljoonaa, joten elokuvaa voi jo nyt pitää menestyksenä. Yhdysvaltain ulkopuolelta Mami keräsi viikonloppuna 2,8 miljoonaa, mutta monet isot markkina-alueet ovat vasta tulossa.

Lähde: Box Office Mojo

Aiheeseen liittyvät elokuvat