Godzilla ennakkokatselussa: ”näyttää hienosti tehdyltä kesärymistelyleffalta”

26.3.2014 21:47

Gareth Edwardsin ohjaama Godzilla vyöryy toukokuussa valkokankaille kolmiulotteisena. Jättimonsteri nousee taistelemaan ihmisten tieteellisen röyhkeyden synnyttämiä ilkeitä olioita vastaa, jotka uhkaavat koko ihmiskunnan olemassaoloa. Pääosissa nähdään Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass), Ken Watanabe (Inception), Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene), Juliette Binoche (Englantilainen potilas) ja Bryan Cranston (Breaking Bad).

Godzillaa ei ole vielä esitetty lehdistölle, mutta Episodin toimitus sai ainutlaatuisen tilaisuuden katsoa ennakkoon parinkymmenen minuutin pätkän elokuvasta.

Päätoimittaja Jouni Vikman piti näkemästään.

– Henkilökohtaisen draaman ja spektaakkelimaisen tuhon yhdistäminen antoi toivoa siitä, että Japanin ulkopuolellakin on mahdollista tehdä toimiva Godzilla-elokuva, Jouni kommentoi.

Arla Lehtinenkin piti Godzillaa lupaavana.

– Pätkien perusteella voisi odottaa melko hahmokeskeistä leffaa, jossa on sisältöä toiminnan lisäksi. Jännä nähdä, miten paljon Godzilla on päässyt kokonsa lisäksi muuttumaan 60 vuodessa.

Päivi Laajalahti oli hieman kriittisempi.

– Kovin on isoa, mutta ei ihan säväyttänyt samalla tavalla kuin Pacific Rim viime kesänä. Katastrofikohtaukset näyttävät todella aidoilta ja tsunamin voima samalta kuin aidoissakin kuvatuissa tsunamivideoissa. Bryan Cranston tiedemiehenä vaikuttaa melkein Walter Whitelta, hyvässä mielessä.

Hannu Liekson mielestä Godzilla näytti hienosti tehdyltä kesärymistelyleffa, johon on yritetty saada mukaan pohdintaa ihmisen ja luonnon vaikesta suhteesta.
–Tehosteet toimivat varmasti, tarinasta ja näyttelijäntyöstä ei voi vielä sanoa mitään, Hannu kommentoi.

Godzilla 3D tulee ensi-iltaan 16. toukokuuta.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa