GoT-tähti Natalie Dormer täytti 42 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Viimeisin rooli on sarjassa Penny Dreadful: City of Angels.

14.2.2024 05:30

Natalie Dormer täytti 11. helmikuuta 42 vuotta. Hän on saanut urallaan kolme Screen Actors Guild Award -ehdokkuutta, joista hän sai kaksi vuonna 2007 alkaneesta sarjasta Tudors. Sarja lieneekin monille se asia, josta Dormerin tuntee parhaiten.

Hänet on nähty kuitenkin monissa muissakin tuotannoissa – muun muassa Game of Thronesissa, josta hän sai niin ikään Screen Actors Guild -ehdokkuuden. Dormer vaikuttaa olevan CV:tään suurempi ja tunnetumpi tähti, sillä häneltä ei löydy ainakaan merkittäviä päärooleja Hollywood-elokuvista.

Game of Thrones.

Debyyttinsä Dormer teki vuonna 2005, kun hän sai pienen roolin sarjassa Kaukaiset rannat. Sen jälkeen koitti heti merkittävämpi rooli Heath Ledgerin elokuvassa Casanova (2005). Siinä näytteli myös Sienna Miller.

Dormerin rooli oli alun perin kirjoitettu paljon pienemmäksi. Hän teki kuitenkin niin suuren vaikutuksen ohjaaja Lasse Hallströmiin, että hän laajensi roolia ja lisäsi siihen myös enemmän huumoria, koska Dormer hallitsi komedian.

Captain America: The First Avenger.

Vuonna 2011 Dormer näytteli sotilas Lorrainea Captain America: The First Avenger -elokuvassa. Monien mielestä Dormer meni hukkaan niin pienessä roolissa, ja hänet olisi voitu palkata johonkin muuhun Marvel-rooliin myöhemmin.

Nälkäpeli-elokuvasarjassa Dormer näytteli Cressidan roolin. Hän esiintyi esiintyi kuuden jakson ajan myös Holmes NYC -sarjassa, ja vuoden 2016 tuotanto oli heikon vastaanoton saanut kauhutrilleri The Forest.

Nälkäpeli.

Vuonna 2019 hän oli mukana Mel Gibsonin ja Sean Pennin elokuvassa The Professor and the Madman. Tätä elokuvaa puolestaan on kiitelty. Pelimaailmoissa hänen ääntään kuultiin Onican roolissa pelissä The Dark Crystal: Age of Resistance (2019).

Dormerin viimeisin rooli on sarjassa Penny Dreadful: City of Angels. Hän kuuluu siinä pääosanäyttelijöihin, mutta sarja ei ole saanut kovin hyvää vastaanottoa.

Näyttelijäksi Dormer päätyi kohtalonomaisen sattuman kautta. Hän kertoi olleensa perheen ”akateeminen toivo”, ja hänelle tarjottiin alustavasti paikkaa Cambridgen yliopistoon opiskelemaan historiaa. Hän kuitenkin tipahti loppuvaiheessa hakua väärin ymmärtämänsä kysymyksen vuoksi.

Dormer päätti sitten koe-esiintyä näyttelijäkouluihin, sillä hän oli jo lapsena ajatellut haluavansa näyttelijäksi. Hän pääsi sisään, ja kouluttautui Lontoossa sijaitsevassa Webber Douglasin näyttämötaiteen akatemiassa. Sieltä on valmistunut muun muassa Rupert Friend, Matthew Goode, Hugh Bonneville, Elizabeth Knowelden ja Minnie Driver.

Tudors.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Natalie Dormerista

Sanoo tulleensa kiusatuksi koulussa, mutta ei vielä tänäkään päivänä tiedä miksi.

Dormer on innokas pokerinpelaaja, ja hän osallistui vuonna 2008 Women’s Poker Open -kilpailuun.

On juossut Lontoon maratonin kahdesti aikaan alle neljä tuntia. Matkaa maratonilla on 42,2 kilometriä.

Elokuvia ja sarja luvassa

Dormerilta ei ole ainakaan nyt tulossa yhtään suuren budjetin tuotantoa. Hänet nähdään trillerissä The Wasp Natalie Harrisin kanssa ja draamassa Audrey’s Children yhdessä Clancy Brownin kanssa.

Audrey’s Children -elokuvassa Dormer näyttelee todellisen elämän onkologia Audrey Evansia. Aikana jolloin 90 prosenttia potilaista kuoli syöpään, tohtori Evans pyrki olemaan edelläkävijä lapsuusiän syöpien kliinisessä tutkimuksessa ja hoidossa. Evansia on kuvattu kapinalliseksi ja epäsovinnaiseksi ja kaikkia sääntöjä rikkovaksi. Hän riskeerasi uransa uudistaakseen syöpähoidot.

Lisäksi luvassa on minisarja White Lies. Se kertoo Kapkaupungissa asuvasta tutkivasta toimittajasta Edie Hansenista (Dormer), joka joutuu napit vastakkain veteraanietsivä Forty Bellin kanssa, kun Hansenin veli murhataan luksusasunnossaan. Pääepäiltyjä ovat veljen teini-ikäiset lapset.

Natalie Dormer oli viime vuonna Oxford Unionin tapahtumassa. Alla haastatteluvideo sekä kuva tapahtumasta. Alla myös Penny Dreadful: City of Angels -sarjan traileri.

Lue myös: Kasvoinjektioita kammoava Elizabeth Banks täytti 50 – tältä ikinuori tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Natalie Dormer. AOP

Lähde: IMDb, Wikipedia, Digital Spy

Lisää luettavaa