Haluatko voittaa television tai tarra-arkin? Valitse sopiva leffaskaba tästä!

Oletko historiantunneilla ja Trivial Pursuitissa loistanut hikipinko, joka muistaa ulkoa vuosiluvut ja ohjaajien kummilapset? Tai onko sinua siunattu hyvällä kuvamuistilla? Vai haluaisitko vain voittaa leffaliput klikkaamalla rastia ruutuun? Episodi testasi 6+1 erilaista leffaskabaa netissä.

Nelonen

Leffaputken teemoihin liittyviä kilpailuja. Esimerkiksi ”Bond-testi” on kumman kaa -tyyppinen koetus, jossa valitaan muun muassa Bond-tyttöjen, Bond-autojen ja Bond-pahisten välillä. Oikeita ja vääriä vastauksia ei siis ole. Testitulos paljastaa koekaniinin 007-mieltymykset: ”Onneksi olkoon! Parhaiten sinun Bond-makuusi istuvat 70-luvun seikkailut…” Palkintona on kahden hengen matka Lontooseen.

Makuuni.fi

Vaihtuva kilpailu, joka liittyy aina johonkin ajankohtaiseen elokuvaan. Tällä haavaa on mahdollisuus kisata Urhea-tuotepaketista (sisältää palapelin, kännykän vaihtokuoret ja tarra-arkin!) vastaamalla seuraaviin kysymyksiin: mihin maahan elokuvan tapahtumat sijoittuvat, mikä on päähenkilön lempiharrastus ja minkä elokuvan studio tuotti ennen Urheaa? Kaksi ensimmäistä vastausta tulevat heittämällä. Viimeinen kysymys on kiperämpi, vaikka vastausvaihtoehdot on valmiiksi annettu, ja myös palkinnon sisältöön nähden se on hieman odottamaton.

HomeEnter.com

Ajankohtaisiin leffoihin liittyviä kilpailuja, joista viimeisimmässä on ollut mahdollisuus voittaa kaksi lippua uuden Twilight-elokuvan faninäytökseen. Mainitun kilpailun kysymykset ovat mahdottomia sellaiselle, joka ei ole lukenut Twilight-kirjoja (”Kuka suunnitteli Bellan ja Edwardin häät? Alice, Rosalie vai Carlisle?”) – mutta kukapa sellainen haluaisi elokuvaa nähdäkään?

Katso

Killing them softly -kisan palkintona on useita kahden hengen lippupaketteja elokuvaan. Kilpailuun osallistuakseen tarvitsee vastata vain yhteen kysymykseen: esiintyykö elokuvassa Richard Gere, Brad Pitt vai Tom Cruise? Traileri pyörii kysymyskentän yläpuolella. Melkein liian helppoa.

Viasat

Viasatin Facebook-visassa pääsee näyttämään triviaosaamistaan hieman edellämainittuja kilpailuja laajemmin. Palkintona on muhkea, 46” 3D led-telkkarin sisältävä kotiteatteri ja kanavapaketti. Komeuden kruunaa kuuden kuukauden varasto popcornia (!). Kysymykset ovat lastenleikkiä turmeltuneelle sukupolvellemme: ne liittyvät tuikituttuihin elokuviin kuten Terminaattori, Madagascar ja Sherlock Holmes. ”Onnea! Saavutit 4000 pistettä ja arvonimen Neo. Olet aikasi luotetuin johtohahmo. Sinua arvostetaan viisautesi vuoksi kaikkialla…”

Finnkino

Ajankohtaisia kilpailuja. Parhaillaan pyörivän Hobitti-kisan palkintona on tietenkin Hobitti-sälää – hobittien selkäreppu, hobittien nahkainen muistikirja, hobittien Hobitti-logolla varustettu USB-tikku… Kilpailukysymyksiä on vain yksi, mutta sitäkin vaativampi, sillä se liittyy kirjan tapahtumiin eikä esimerkiksi elokuvan näyttelijöihin: mikä tehtävä Gandalfilla oli Konnussa järjestetyissä Vanhan Tukin juhlissa?

Episodi

Episodin vaihtuvassa kuvavisassa tunnistetaan teeman mukaan valittuja still-kuvia. Tämänkertaisessa haasteessa on tunnistettava kolme elokuvaa niissä nähtävien kaulakorujen perusteella. Aikaa on joulukuun 9. päivään asti. Testihenkilöllä kaksi ensimmäistä kuvaa herättävät vain hataria muistikuvia, mutta yhden pisteen kuva on sentään helppo nakki. Oikein vastanneiden on mahdollista voittaa elokuvapalkintoja. Tietyin väliajoin kruunataan lisäksi koko visailukauden parhaat pisteharavat.

Kuva elokuvasta Likainen Harry – pääosassa tietenkin Clint Eastwood… mutta mikä mahtaa olla tuotantovuosi?

(Episodi/HM)