Kieroutunut ja brutaali sarja on parasta mitä on tv:ssä nähty pitkään aikaan

12.2.2014 16:25

Kannibaalisarjamurhaaja tri Hannibal Lecter on modernin kauhun, niin elokuvan kuin kirjallisuuden, mielenkiintoisimpia hahmoja, jonka tarina laajenee ja syventyy loistavassa tv-sarjassa. Bryan Fullerin kehittelemä tuotanto kertoo tapahtumista ennen Thomas Harrisin ensimmäistä Lecter-romaania Punainen lohikäärme.

FBI:n erikoisagentti Will Graham (Hugh Dancy) tutkii Baltimoren alueella tapahtuvia kammottavia sarjamurhia ja käy säännöllisesti Lecterin (Mads Mikkelsen) psykiatrisella vastaanotolla esimiehensä Jack Crawfordin (Laurence Fishburne) käskystä. Grahamilla on pelottava kyky nähdä murhaajien mieleen, mikä on horjuttanut Willin henkistä tasapainoa.

Loistavien ohjaajien (mm. David Slade ja John Dahl) ja käsikirjoittajien kertomat 13 jaksoa ovat parasta mitä tv:ssä on nähty kauhun saralla pitkään aikaan. Huimaavan älykäs, syvästi kieroutunut ja järisyttävän brutaali Hannibal saa Dexterin näyttämään yhtä kesyltä kuin Pieni talo preerialla.

Ekstrana kolme lyhyttä promokoostetta.

Tuomas Riskala

Sarja ★★★★★
Ekstrat ★★

Hannibal: Kausi 1. Yhdysvallat 2013. Useita ohjaajia ja käsikirjoittajia. Pääosissa Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Laurence Fishburne, Caroline Dhavernas. Ikäraja 16. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 31.1.2014.

Lisää luettavaa