Harrison Ford ja George Lucas selvittivät lopultakin miten Ford sai Han Solon roolin!

Selvyys tähänkin asiaan?

16.4.2017 15:34

Trivia-tietona on liikuskellut väite, että Harrison Ford oli aikoinaan Tähtien sodan -koekuvausten aikaan paikalla, muttei suinkaan koe-esiintymässä, vaan tekemässä remonttireiskan hommia. George Lucas olisi puolestaan nähnyt Fordin sattumalta ja palkannut hänet lopulta Han Soloksi. George Lucas ja Ford muistelivat 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Star Wars -tapahtumassa, miten asia menikään.

Lucas aloitti selvittämään asiaa yleisölle ensin. Lucas oli aikoinaan etukäteen sanonut, ettei hän palkkaa ketään hänen aiemmasta elokuvastaan American Graffitista Tähtien sotaan. Fordilla oli rooli American Graffitissa, mutta Lucasin mukaan tunnettu tuottaja Fred Roos järjesti silti tahallaan tapaamisen Fordin ja Lucasin välille tilaamalla Fordin asentamaan ovea koe-esiintymispaikkaan, sillä Roosin mielestä Ford oli luotu rooliin. Tässä vaiheessa tarinaa Ford kuitenkin keskeytti Lucasin.

– Ei, ei se niin mennyt.. En olisi vain pyörinyt siellä odottamassa sinua, Ford korjasi.

Ford väitti, että hänet palkattiin sattumalta työskentelemään koe-esiintymispaikassa. Näyttelijän mukaan myös se oli sattumaa, että Lucas oli paikalla.

Asiasta kysyttiin vielä itse Roosilta, joka oli Fordin version kannalla.

– Harrison on tehnyt minulle paljon puutöitä. Hän tarvitsi rahaa, hänellä oli lapsia eikä hän ollut vielä suuri elokuvatähti, Roos täydensi.

Ford sanoi vuonna 2015 Reddit-sivustolla, että hän auttoi koekuvauksissa Lucasia esittämällä Han Soloa. Hän ei arvannut, että roolia tarjottaisiinkin lopulta hänelle.

Kaikki oli siis ilmeisesti uskomatonta sattumaa, elleivät sitten Ford ja Roos halua pitää todellisia tapahtumia salaisuutena. Alla video koe-esiintymisestä.

Lähde: Metro

Lisää luettavaa